ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥΠΕΚΑ- Αποτέφρωση νεκρών - Ζητάει στήριξη ο Μανιάτης


 Στη Βουλή η τροπολογία

Τη στήριξη κομμάτων, κοινωνικών φορέων και πολιτικών στο ζήτημα της χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.Ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι κατατέθηκε προς “ψήφιση στη Βουλή νομοθετική διάταξη για τη χωροθέτηση αποτεφρωτήρων των νεκρών. Μετά από αρκετά χρόνια δισταγμών και καθυστερήσεων, η πολιτεία λαμβάνει επιτέλους με αποφασιστικότητα, όλα τα αναγκαία μέτρα για την προσαρμογή στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αλλά και το σεβασμό στις επιλογές των πολιτών”.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας των αποτεφρωτηρίων θα είναι παρόμοια με αυτή για τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, επιλέχθηκε αυτή η διαδικασία γιατί είναι οικεία στις αρμόδιες διευθύνσεις των Περιφερειών της χώρας, ενώ επισημαίνεται ότι τα αποτεφρωτήρια είναι δραστηριότητα χαμηλής όχλησης και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με θόρυβο ή ρύπους.

Παρ’ όλα αυτά, τα αποτεφρωτήρια δεν θα εγκατασταθούν σε περιοχές αμιγούς κατοικίας, γενικής κατοικίας ή στα κέντρα των πόλεων. Ακόμα προβλέπεται ότι θα μπορούν να ιδρύονται αποτεφρωτήρια οστών νεκρών εντός υπαρχόντων κοιμητηρίων.

Ορίζεται ότι η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας θα είναι παρόμοια με αυτή για τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις

Η συγκεκριμένη τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

http://www.econews.gr/2014/07/29/apotefrosi-nekron-vouli-116697/
ΥΠΕΚΑ- Αποτέφρωση νεκρών - Ζητάει στήριξη ο Μανιάτης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: