ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η ομορφιά της αποσύνθεσης...

Φωτογράφος απαθανατίζει φαγητά καθώς μουχλιάζουν [εικόνες]


Για ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα μηνών, ο φωτογράφος Κλάους Πίκλερ μετέτρεψε το μπάνιο του διαμερίσματός του σε στούντιο με πλαστικά δοχεία, που το καθένα περιείχε τρόφιμα που διατίθενται στον μέσο Ευρωπαίο, απαθανατίζοντας την αποσύνθεση τους.

Το έργο του ονομάζεται «1/3» και χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΗΕ στα πλαίσια μίας έρευνας για τα τρόφιμα που καταλήγουν στα σκουπίδια παγκοσμίως. Δεν έχει σημασία πόσο πλούσια ή φτωχή είναι μία χώρα, η έκθεση δείχνει ότι το 1/3 των τροφίμων που παράγονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο πάει χαμένο, όταν πάνω από 900.000.000 άνθρωποι λιμοκτονούν.

Τα ευρήματα αυτά άγγιξαν προσωπικά τον Πίκλερ, ο οποίος μεγάλωσε σε μια αγροτική επαρχία στην Αυστρία, που ο ίδιος περιγράφει ως «μια μικρή ζώνη της Βίβλου», όπου το φαγητό ήταν ένα σημαντικό μέρος του πολιτισμού, ωστόσο ο ίδιος επαναστάτησε εναντίον αυτού με την απόφαση να είναι χορτοφάγος. Η ιδέα του να δημιουργήσει μια οπτική έκφραση αυτής της έρευνας ήρθε σ 'αυτόν σχεδόν αυθόρμητα και έτσι γεννήθηκε το πρότζεκτ του 1/3

Ο Πίκλερ είχε υποθέσει ότι ένας οργανισμός όπως ο ΟΗΕ δεν θα ενδιαφερόταν για την τέχνη του. Αλλά, ακριβώς όπως είχε διαβάσει εκείνος το άρθρο στην εφημερίδα για την έρευνα του ΟΗΕ, αντίστοιχα και εκείνοι είχαν διαβάσει για την έκθεση του και θεώρησαν ότι το 1/3 είναι μια τέλεια αναπαράσταση των ερευνών τους. Πλέον το πρότζεκτ του Πίκλερ παρουσιάζεται στις ετήσιες συναντήσεις και εκδηλώσεις του ΟΗΕ για τα απόβλητα τρόφιμα.

Πηγή: Η ομορφιά της αποσύνθεσης: Φωτογράφος απαθανατίζει φαγητά καθώς μουχλιάζουν [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/163585#ixzz37pgSAKyB
Η ομορφιά της αποσύνθεσης... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: