ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Επτά τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσει κανείς πριν πέσει για ύπνο


Σε όλους έχει τύχει λίγο πριν πέσουν για ύπνο μια ακατανίκητη επιθυμία να τους τραβά προς το ψυγείο. Αλλοτε είναι επιθυμία για φαγητό, άλλοτε για γλυκό, που συνήθως καταλήγει μετά από λίγο σε... μουρμούρα του τύπου «τι το ήθελα τώρα το παγωτό» και άλλα παρόμοια. Παρακάτω παρουσιάζονται επτά τροφές που απαγορεύεται να καταναλώνει κανείς πριν πέσει για ύπνο. Εάν θέλει να μην παχύνει και να μην ταλαιπωρηθεί από δυσπεψία. 

Καφεΐνη


Η κατανάλωση καφέ πριν τον ύπνο απλά συνεπάγεται ότι δεν θα... έρθει ο ύπνος.

Πικάντικα φαγητά


Τα πικάντικα φαγητά παράγουν οξύ στο στομάχι το οποίο με τη σειρά του προκαλεί φούσκωμα και καούρες. 

Παγωτό


Το παγωτό, αν και η κατανάλωσή του πριν τον ύπνο μοιάζει σαν μια φανταστική ιδέα, ένας ευχάριστος τρόπος για να κλείσει κανείς την ημέρα του, προκαλεί και δυσπεψία με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να κοιμηθεί και φυσικά το γεγονός ότι πέφτει κανείς για ύπνο αμέσως μετά την κατανάλωσή του σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να το κάψει.

Κόκκινο κρέας


Οι πρωτεΐνες και το λίπος χρειάζονται αρκετή ώρα για να χωνευτούν, οπότε εάν καταναλώσει κανείς κόκκινο κρέας πριν πέσει στο κρεβάτι του, το πιθανότερο είναι ότι θα μείνει ξάγρυπνος για πολλές ώρες.

Αλκοόλ


Και τον ύπνο σας θα διαταράξει η κατανάλωσή του και θα προκληθεί στον οργανισμό σας αφυδάτωση.

Ζάχαρη

Εάν κάποιος αντιμετωπίζει προβλήματα αϋπνίας το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατανάλωση ζάχαρης πριν πέσει στο κρεβάτι δεν θα τον βοηθήσει. Η έξτρα ενέργεια που δίνει θα κάνει το πρόβλημα εντονότερο.

Σέλινο


Το σέλινο είναι φυσικό διουρητικό, οπότε η κατανάλωσή του πριν τον ύπνο σημαίνει απλά ότι θα χρειαστεί να σηκωθείτε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να επισκεφθείτε την τουαλέτα.

Πηγή: Επτά τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσει κανείς πριν πέσει για ύπνο [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/168180#ixzz3Bh7FRwjJ
ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Επτά τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσει κανείς πριν πέσει για ύπνο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: