ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δεν έχει μέλλον αυτή η χώρα . Όλη η αλήθεια για τα βοσκοτόπια


Και πως να έχει; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τα μέλη της οικογένειας αυτών που δημιούργησαν το επεισόδιο στην Κοζάνη στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είχαν καν υποβάλλει αίτηση ώστε να ενταχθούν στις πληρωμές ,ενώ όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση από το 2010. Με αντίστοιχο σκεπτικό οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης , κάποιοι εκ των οποίων πρωταγωνίστησαν σε άλλο επεισόδιο στα Χανιά όπου προπηλακίστηκαν υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ και καταστράφηκαν υπολογιστές του Οργανισμού, έβγαλαν ανακοίνωση που επιτίθενται στο Υπουργείο για την τήρηση των όρων και προυποθέσεων όσον αφορά τις πληρωμές .


Τι ακριβώς όμως συμβαίνει με τα βοσκοτόπια;

Το 2012 η Ε.Ε. προκειμένου να αποδεχθεί το αίτημα της χώρας μας για ρύθμισηπαλαιότερων χρεών, προέβαλε απαίτηση ρύθμισης των επιλέξιμων βοσκοτόπων και αντιστοιχίας πραγματικού αριθμού ζώων με το επιλέξιμα βοσκοτόπια. Η κυβέρνηση τότε δια του κ. Σκανδαλίδη αποδέχτηκε την μεθοδολογία και το προσδοκούμενο αποτέλεσμα. Με τον εκβιασμό δε από πλευράς ΕΕ , ότι θα σταματήσει κάθε πληρωμή επιδότησης, ολοκληρώθηκε πέρυσι ένα νέο σχέδιο δράσης σύμφωνα με τους νέους δυσκολότερους όρους, με σημαντικότερο όλων την μείωση περίπου στο μισό των επιλεγμένων εκτάσεων για επιδότηση .

Οι Ελληνικές υπηρεσίες προκειμένου να ικανοποιήσουν όλες τις αιτήσεις που ήταν απόλυτα συμβατές με το νέο καθεστώς προχώρησαν σε λεπτομερείς ελέγχους που όταν ολοκληρώθηκαν, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην εκκαθαριστική πληρωμή για την ΑΕΕ έτους 2013 εφαρμόζοντας για πρώτη φορά τους νέους συντελεστές εκλεξιμότητας βοσκοτόπων. Ταυτόχρονα αναμενόταν και ο έλεγχος των οργάνων της Ε.Ε. που τελικά πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, τα αποτελέσματα του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά .

Με ποιον τρόπο θα ισορροπήσει το Υπουργείο ανάμεσα στους κτηνοτρόφους που ήταν συνηθισμένοι στο παλαιό καθεστώς και τις απειλές της ΕΕ είναι άγνωστο . Αναζητούνται πάντως τρόποι βελτίωσης του σημερινού συστήματος και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις .

Δεν έχει μέλλον αυτή η χώρα . Όλη η αλήθεια για τα βοσκοτόπια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: