ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΝΦΙΑ- Σενάρια για μειώσεις στο φόρο ακινήτων και αγροτεμαχίων


Σκέψεις για οριζόντια μείωση της τάξης του 5% στα εκκαθαριστικά ή αλλαγές στους συντελεστές του φόρου ακινήτων κάνουν στο υπουργείο Οικονομικών μετά τα υψηλότερα του αναμενόμενου έσοδα που «έβγαλε» η βεβαίωση του φόρου.

Όπως γράφουν «Τα Νέα», η εκκαθάριση του φόρου έδωσε ένα ποσό της τάξης των 3,7 δισ. ευρώ την ώρα που στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούσαν ότι ο φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και ο συμπληρωματικός φόρος θα οδηγούσαν αθροιστικά σε βεβαίωση εσόδων ύψους 3,230 δισ. ευρώ, ώστε με την εισπραξιμότητα στο 80% να μπουν τελικά στα ταμεία 2,65 δισ. ευρώ. Βέβαια, οι τροϊκανοί «έβλεπαν» την εισπραξιμότητα στο 70%, εξ ου και πίεζαν ώστε να ανέβουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι συντελεστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο κυβερνητικό τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στην κυβέρνηση ήδη επεξεργάζονται σενάρια ώστε να μειωθεί ο τελικός λογαριασμός για τους φορολογουμένους από φέτος. Οι δυο προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι προβλέπουν είτε οριζόντια μείωση της τάξεως του 5% στα εκκαθαριστικά που θα αρχίσουν να αναρτώνται από την Παρασκευή 1η Αυγούστου στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων στο taxisnet, είτε για αλλαγή των συντελεστών υπολογισμού του φόρου, με τη δεύτερη επιλογή πάντως να κρίνεται κρίνεται χρονοβόρα και λιγότερο πιθανή, δεδομένων των στενών περιθωρίων εξόφλησης του φόρου έως το τέλος του έτους, ενώ δεν πρέπει να παραβλεφτούν και οι πιθανές αντιδράσεις της τρόικα.

http://www.agronews.gr/?pid=190&aid=116877&la=1
ΕΝΦΙΑ- Σενάρια για μειώσεις στο φόρο ακινήτων και αγροτεμαχίων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: