ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΝΦΙΑ - Φόρο & για τα αγροτικά κτίσματα «έβγαλαν» τα εκκαθαριστικά...


Μπορεί ο νόμος 4223/2013 να απαλλάσσει τα αγροτικά και κτηνοτροφικά κτίσματα από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ωστόσο πολλοί παραγωγοί που παρέλαβαν τις τελευταίες ημέρες ηλεκτρονικά τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα διαπίστωσαν ότι καλούνται να πληρώσουν φόρο ακόμα και για αυτά.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά «λάθη» που προκύπτουν από τον υπολογισμό του φόρου και τα οποία παραδέχτηκε άλλωστε το υπουργείο Οικονομικών -τόσο με ανακοίνωσή του όσο και με δηλώσεις του κ. Γκίκα Χαρδούβελη- υποσχόμενο διορθώσεις.

Για το θέμα απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών και ο Σύνδεσμςο Ελληνικής Κτηνοτροφίας κάνοντας λόγο για «φοροεισπρακτικές τακτικές εις βάρος των κτηνοτρόφων» και ζητώντας «να ανακληθεί άμεσα ο ΕΝΦΙΑ στα αγροτικά και κτηνοτροφικά κτίσματα».

Αναλυτικά η επιστολή του ΣΕΚ προς το υπουργείο Οικονομικών έχει ως εξής:

«Θέμα: Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Κύριε Υπουργέ,

Ενώ ο ν. 4223/2013 απαλλάσσει από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α κτηνοτροφικά και αγροτικά κτίρια, χιλιάδες κτηνοτρόφοι με έκπληξη είδαν να τους έχει επιβληθεί φόρος και σε αυτά. Διερωτώμεθα. τι ακριβώς συμβαίνει;

Είναι οι κτηνοτρόφοι θύματα της υπολειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών και της προχειρότητας με την οποία υπολογίστηκε ο ΕΝ.Φ.Ι.Α; ή μήπως εσκεμμένα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί και αυτό το μέσον για φοροεισπρακτικούξ σκοπούς.

Εφόσον ισχύει, είναι και παράνομο και άδικο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα άμεσα. Να ανακαλέσει, να διορθώσει και να επανεκδώσει τα εκκαθαριστικά χωρίς απολύτως καμία υποχρέωση από την πλευρά των κτηνοτρόφων, αγροτών.

Περιμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας.»

To δελτίο Τύπου του ΣΕΚ:

«Φοροεισπρακτικές τακτικές εις βάρος των κτηνοτρόφων

Δεν έχουν το Θεό τους πια!

Μετά τα όσα έκαναν σε βάρος της κτηνοτροφίας, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 20.000 κτηνοτρόφοι να εγκαταλείψουν το επάγγελμα τα τελευταία τρία χρόνια, ήρθαν να δώσουν ένα ακόμα γερό κτύπημα παραβιάζοντας ακόμα και τους δικούς τους νόμους, με μοναδικό σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη οικονομικά εξαθλιωμένους κτηνοτρόφους.

Ενώ ο ν.4223 απαλλάσσει ουσιαστικά τα ειδικά κτίρια από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., εφόσον ο συντελεστής φορολόγησης ορίζεται σε μηδέν (αρ.4, παρ.3θ), αυτοί «κάνοντας το χαζό» τον επιβάλουν.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα άμεσα. Να ανακαλέσει, να διορθώσει και να επανεκδώσει τα εκκαθαριστικά χωρίς απολύτως καμία υποχρέωση από την πλευρά των κτηνοτρόφων, αγροτών.

Δε θα δεχτούν οι δοκιμαζόμενοι κτηνοτρόφοι αγρότες να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ».

http://www.agronews.gr/?pid=190&aid=117045&la=1
ΕΝΦΙΑ - Φόρο & για τα αγροτικά κτίσματα «έβγαλαν» τα εκκαθαριστικά... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: