ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Είσαι αιώνιος φοιτητής ή ξέρεις κάποιον που είναι; Διάβασε τί ισχύει σύμφωνα με πρόσφατο δημόσιο έγγραφο


Οι διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 80 του Ν. 4009/2011 βρίσκονται σε ισχύ για τους αιώνιους φοιτητές, όπως αναφέρεται σε δημόσιο έγγραφο της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του υπουργείου Παιδείας, Εύης Ζήγρα με ημερομηνία 22 Ιουλίου 2014.

Διαβάστε τι ισχύει, όπως καταγράφεται στο έγγραφο: 

«Σε απάντηση της από 02-07-2014 επιστολή σας προς το Γραφείο Υπουργού και στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας μας σχετικά με τη διάρκεια φοίτησης, σας ενημερώνουμε ότι βρίσκονται σε ισχύ οι διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 80 του Ν. 4009/2011 (Α 118): «α) Όσοι φοιτητές συμπληρώνουν στο τέλος του 2011-2012 φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του διπλάσιου αριθμού εξαμήνων από όσα απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξανόμενης κατά δύο εξάμηνα, θεωρείται ότι έχουν απολέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα από τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος.

β) Με την επιφύλαξη της προηγούμενης παραγράφου όσοι φοιτητές έχουν συμπληρώσει στο τέλος του ακαδημαϊκού 2011-2012 φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του αριθμού εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξανόμενης κατά τέσσερα εξάμηνα, θεωρείται ότι έχουν απολέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα από τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος.

γ) Όσοι φοιτητές έχουν συμπληρώσει στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 φοίτηση διάρκειας μικρότερης από αυτήν της προηγούμενης παραγράφου, θεωρείται ότι έχουν απολέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα όταν συμπληρώσουν φοίτηση διάρκειας ίσης με το διπλάσιο αριθμό εξαμήνων από όσα απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος».

Επίσης, στο ίδιο άρθρο ορίζεται: “ε) Για την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τον κοσμήτορα της οικείας σχολής, με την οποία βεβαιώνονται και τα μαθήματα στα οποία ο φοιτητής έχει εξεταστεί επιτυχώς”.

Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων να απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Σχολής όπου φοιτάτε».

http://www.koutipandoras.gr/article/119899/eisai-aionios-foititis-i-xereis-kapoion-poy-einai-diavase-ti-ishyei-symfona-me
Είσαι αιώνιος φοιτητής ή ξέρεις κάποιον που είναι; Διάβασε τί ισχύει σύμφωνα με πρόσφατο δημόσιο έγγραφο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: