ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ανδρέας Λοβέρδος - Δεν θα κάνω καμία απόλυση !!!


Κατηγορηματικός ότι δεν προκύπτει καμία ανάγκη απόλυσης, μετά την παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης των οκτώ πανεπιστημίων της χώρας, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Με αφορμή την παρουσίαση, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της έκθεσης του εξωτερικού αξιολογητή για τα οργανογράμματα των οκτώ ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ο υπουργός Παιδείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν θα κάνω καμία απόλυση αφού αυτό δεν προκύπτει».

Και πρόσθεσε:«Είχα πει ότι χρέος μας είναι να γίνει αξιολόγηση στα οκτώ πανεπιστήμια της χώρας. Μιλάμε για ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι μια ψυχή και μια ζωή. Δεν τον βλέπουμε ως αριθμό. Δεν μπορώ να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό. Δεν θέλω να το κάνω και δεν θα το κάνω. Αξιολογήσεις με το μάτι δεν γίνονται».

Για τον ΕΝΦΙΑ

Αιχμές για τις ρυθμίσεις του ΕΝΦΙΑ άφησε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ δήλωσε ότι ο φόρος πρέπει να επανεξεταστεί εκ βάθρων. 

«Εμείς βάλαμε το ΕΕΤΗΔΕ, το λεγόμενο χαράτσι, με 1,9 δισ. ευρώ έσοδα και μας εξευτέλισαν. Τώρα με τον ΕΝΦΙΑ έχουμε έσοδα 3,3 δισ. ευρώ... Πιστεύω ότι στον νέο προϋπολογισμό ο κ. Χαρδούβελης θα εξετάσει και αυτό το θέμα, πρέπει να επανεξεταστεί εκ βάθρων. Εγώ δεν λέω ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός, όπως λένε κάποιοι που τον ψηφίσαν. Εγώ που δεν τον ψήφισα, λέω ότι είναι άδικος... υπάρχει διαφορά», επισήμανε.

Ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, αν πετύχει το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δοθεί μήνυμα ελάφρυνσης του χρέους, η κυβερνητική πλειοψηφία θα έχει 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά τις βάσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ, ανακοίνωσε ότι αυτές θα ανακοινωθούν την Πέμπτη το πρωί, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης είπε χαρακτηριστικά ότι «απολύσεις με το μάτι δεν θα γίνουν».

Με βάση το σχέδιό του για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπως είπε, θα δίνεται προτεραιότητα στο διάβασμα στο σχολείο. «Η βασική μας γραμμή θα είναι διάβασμα στο σχολείο, λιγότερο διάβασμα στο σπίτι» τόνισε.

Για τις διαγραφές των «αιώνιων φοιτητών» τόνισε ότι ο μεγάλος κορμός που θα διαγραφεί είναι αυτοί που έχουν καθυστερήσει γιατί μπήκαν το 2003, το 2001, ή πριν από το 1999. 

«Διαγράφονται αυτοδικαίως βάσει του νόμου του 2011, δεν το κάνω εγώ. Η πρώτη προειδοποίηση από την κ. Γιαννάκου ήταν το 2007, δεν μεσολαβεί πράξη κάποια δική μου (...) Σταδιακά η ευθύνη θα περάσει στα ΑΕΙ», εξήγησε.

http://www.nooz.gr/greece/loverdos-den-8a-kano-kamia-apolusi-rf
Ανδρέας Λοβέρδος - Δεν θα κάνω καμία απόλυση !!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: