ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΔΗΜΟΣΙΟ - Το σχέδιο Κυριάκου Μητσοτάκη για το ξεκαθάρισμα του Δημοσίου


Πώς θα φύγουν οι επίορκοι

Στον ενδεικτικό αριθμό των 2.000 υπολογίζεται πως θα ανέλθουν οι απομακρύνσεις επίορκων υπαλλήλων, κατόχων πλαστών πιστοποιητικών και όσων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Πρόθεση του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση των ελεγκτικών σωμάτων και ταυτόχρονα η επιτάχυνση στην απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης.

Αναμένεται, επιπλέον, να επεκταθεί ο έλεγχος των πιστοποιητικών. Το ΑΣΕΠ, σε συνεργασία με επιθεωρητές και ανώτερα στελέχη του Δημοσίου προχωρούν ήδη σε επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις της μετατροπής, αυτοδίκαια θα λύεται η σχέση εργασίας με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου.

Παράλληλα, ο υπουργός έχει κάνει λόγο για την εφαρμογή σχεδίου με σκοπό τη μείωση της πολυνομίας και της κακονομίας και απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός απλού και σαφούς ρυθμιστικού περιβάλλοντος, την προαγωγή της πολιτικής για την καλή νομοθέτηση και η ενίσχυση του κράτους δικαίου.

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/to-sxedio-mitsotaki-gia-to-xekatharisma-tou-dimosiou-pos-tha-figoun-oi-epiorkoi
ΔΗΜΟΣΙΟ - Το σχέδιο Κυριάκου Μητσοτάκη για το ξεκαθάρισμα του Δημοσίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: