ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επιπλέον 125 εκατ. για τους πληγέντες απο το εμπάργκο παραγωγούς πό την Ευρωπαική Επιτροπή


Επιπλέον ποσό, ύψους περίπου 125 εκατομμυρίων ευρώ, αποδεσμεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υποστηρίξει τους Ευρωπαίους Γεωργούς που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα.Παράλληλα, η Κομισιόν γνωστοποίησε ότι θα συμπεριλάβει στις αποζημιώσεις τους παραγωγούς εσπεριδοειδών της νότιας Ευρώπης.

«Βρισκόμαστε κοντά σε ένα τελικό κείμενο» που «θα ανοίξει έναν νέο φάκελο» για να χρηματοδοτηθούν μέτρα σταθεροποίησης της αγοράς κάποιων φρούτων και λαχανικών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργικής και Αγροτικής Ανάπτυξης Ρότζερ Γουέιτ.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να ξεπερνά «τα 125 εκατομμύρια ευρώ» και έχει στόχο να συνεχιστεί η υποστήριξη μιας σειράς ευπαθών προϊόντων αλλά και να επεκταθεί ο κατάλογος των προϊόντων με την προσθήκη κυρίως των πορτοκαλιών, των μανταρινιών και των κλημεντίνων, διευκρίνισε η ευρωπαϊκή πηγή.Η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γαλλία ζητούσαν κυρίως την υποστήριξη των γεωργών τους καθώς πλησιάζει η εποχή της συγκομιδής.

Βάσει του σχεδίου προβλέπεται μεταξύ άλλων η αύξηση κατά 5% με 10% του όγκου των προϊόντων που μπορούν να αποσυρθούν από την αγορά και την αποζημίωση των καλλιεργητών κατά 50% με 100% της τιμής.

Τα νέα αυτά μέτρα προστίθενται σε μια προηγούμενη σειρά παρεμβάσεων υπέρ των ευρωπαϊκών φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

http://www.paragogi.net/3151/komision-epipleon-125-ekat-gia-toys-plhgentes-apo-to-empargko-paragwgoys?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Επιπλέον 125 εκατ. για τους πληγέντες απο το εμπάργκο παραγωγούς πό την Ευρωπαική Επιτροπή Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: