ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Τα 49 Τμήματα που είναι στη «μαύρη λίστα» & απειλούνται με λουκέτο


Με λουκέτο κινδυνεύουν 49 τμήματα Πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ και πιθανότατα δεν θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό για την επόμενη χρονιά. Πρόκειται για σχολές που παρουσιάζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, σύμφωνα με την τελευταία Εκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). 

Οι σχολές αυτές, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του «Εθνους», χαρακτηρίζονται από τους αξιολογητές ως «μη αυτοδύναμες» και λειτουργούν αυτή την στιγμή με λιγότερα από εννέα μέλη ΔΕΠ, κάτι που δεν συνιστά πανεπιστήμιο ή τεχνολογικό ίδρυμα.

Οπως επισημαίνεται στην Εκθεση της ΑΔΙΠ, παρά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, ένας σημαντικός αριθμός τμημάτων ΑΕΙ εξακολουθεί να μην πληροί το κριτήριο της αυτοδυναμίας, δηλαδή τα μέλη των ΔΕΠ/ΕΠ να είναι περισσότερα από εννέα.


Φωτογραφία: Eurokinissi


Πηγή: Τα 49 Πανεπιστημιακά τμήματα που είναι στη «μαύρη λίστα» -Απειλούνται με λουκέτο [λίστα] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/169290#ixzz3CcNtuJlV
ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Τα 49 Τμήματα που είναι στη «μαύρη λίστα» & απειλούνται με λουκέτο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: