ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αρχίζει η ανάπλαση της Πανεπιστημίου -Σύνταγμα και Ομόνοια αλλάζουν πρόσωπο


Εντός του 2015 αναμένεται να αρχίσει η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν δύο χρόνια, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο.

«Πιστεύουμε ότι η δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου θα γίνει εντός του 2015 κι αν όλα πάνε καλά με τον διαγωνισμό, περί τα μέσα του 2015 μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες» ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στη ΝΕΡΙΤ.

Όπως είπε, η παρέμβαση θα αρχίσει από το Σύνταγμα και θα τελειώσει στην Ομόνοια, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα από την πεζοδρόμηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα υπάρχουν πολλοί διάδρομοι πρόσβασης των λεωφορείων. Το ίδιο θα ισχύει και για τα ταξί, ενώ στη μέση του πεζόδρομου, θα υπάρχει ειδική διαμόρφωση για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας. Οι δρόμοι, όπως είναι η Αμερικής και η Εμμανουήλ Μπενάκη, δεν πεζοδρομούνται όπως επίσης και άλλοι δύο δρόμοι, οι οποίοι θα επιτρέπουν τη διαμπερή κίνηση των λεωφορείων».

Ο κ. Σιμόπουλος δήλωσε ακόμη ότι πρόκειται για ένα απολύτως περιβαλλοντικό έργο, γιατί «στο μεγάλο της μήκος η γραμμή του τραμ θα τροφοδοτείται από συσσωρευτές, ενώ όλες οι φυτεύσεις που θα γίνουν, θα αρδεύονται από τα νερά της βροχής μέσω κατάλληλων ταμιευτήρων». Η χρηματοδότηση του έργου, όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, είναι από το ΕΠΕΡΑΑ, το πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ και από την Περιφέρεια Αττικής.

Οι μελέτες προέρχονται από χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση, έγιναν με την επίβλεψη της Αττικό Μετρό ΑΕ και, όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, «συμμετείχε κυρίως το υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όσον αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».

«Είναι ένα έργο, το οποίο θα εκτελέσει η Αττικό Μετρό Α.Ε. και έρχεται ως συμπλήρωμα άλλων δύο έργων. Έρχεται ως συμπλήρωμα της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και της κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό και συμπληρώνει κάτι αντίστοιχο με την τριλογία των έργων, που έχουμε μπροστά μας από τα παλαιά διατηρητέα κτήρια της Αθήνας» εξήγησε, περιγράφοντας το σύνολο των παρεμβάσεων στη συγκεκριμένη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο, Ακαδημία).


Πηγή: Αρχίζει η ανάπλαση της Πανεπιστημίου -Σύνταγμα και Ομόνοια αλλάζουν πρόσωπο [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/168989#ixzz3CM9Az13F
Αρχίζει η ανάπλαση της Πανεπιστημίου -Σύνταγμα και Ομόνοια αλλάζουν πρόσωπο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: