ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - Κλείνουν ανενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί & τα πιστωτικά τους υπόλοιπα μεταφέρονται στο Δημόσιο


Στα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού μεταφέρονται πιστωτικά υπόλοιπα λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται σε εμπορικές τράπεζες προκειμένου να κλείσουν οριστικά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2014.Η μεταφορά των χρημάτων εγκρίθηκε έπειτα από απόφαση που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών:
  • Κλείνουν οι 250 τραπεζικοί λογαριασμοί με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2008, ανεξαρτήτως υπολοίπου ποσού, ύψους 575 χιλ. ευρώ.
  • Κλείνουν οι 684 τραπεζικοί λογαριασμοί που παρουσιάζουν, στις 14/04/2014, υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ με ημερομηνία τελευταίας κίνησης τα έτη 2009 - 2013 και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2013 μικρότερο ή ίσο των 99,99 ευρώ, ύψους 31 χιλ. ευρώ.
  • Μεταφέρονται τα υπόλοιπα αυτών των λογαριασμών σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου και εγγράφονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών είναι ο εξορθολογισμός των λογαριασμών του Ελληνικού Δημοσίου και ο καλύτερος δημοσιονομικός έλεγχος, αφού μειώνεται το πλήθος των λογαριασμών και προκύπτει έσοδο υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού.

Πηγή: Κλείνουν ανενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί -Τα πιστωτικά τους υπόλοιπα μεταφέρονται στο Δημόσιο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/169926#ixzz3D2FbYe8F
ΤΡΑΠΕΖΕΣ - Κλείνουν ανενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί & τα πιστωτικά τους υπόλοιπα μεταφέρονται στο Δημόσιο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: