ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη ο κόσμος δε θα ξέρει από πού προέρχονται οι τροφές που καταναλώνει..


Πραγματικά ανατριχιαστική μονάχα μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία απορρίφτηκε η υποχρεωτική σήμανση τροφίμων που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά μεταλλαγμένες τροφές. Παρόλο που η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της υποχρεωτικής σήμανσης τροφίμων, ωστόσο η πλειοψηφία των συντηρητικών τη καταψήφισε, και συνολικά μπορεί να υπήρχε σχετική πλειοψηφία όσων ψήφισαν υπέρ, όμως δεν ήταν τόσο μεγάλη η πλειοψηφία ώστε να μπορέσει να εγκριθεί. 

Επίσης με μικρή πλειοψηφία απορρίφτηκε τροπολογία για τη διεξαγωγή ανεξάρτητων ερευνών για τις συνέπειες των μεταλλαγμένων και άλλων υποτιθέμενων σύγχρονων ειδών διατροφής στην υγεία του ανθρώπου. Εκτός του ότι πλέον ο κόσμος σε ολόκληρη την Ευρώπη θα καταναλώνει προϊόντα που στις περισσότερες των περιπτώσεων δε θα ξέρει από πού προέρχονται με άγνωστες συνέπειες για την υγεία των καταναλωτών, από την άλλη φαίνεται και σε τι επίπεδο βρίσκεται η λεγόμενη ‘δημοκρατία’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου η νομοθεσία είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να ευνοούνται ουσιαστικά οι συντηρητικές και ακόμη και ακραίες συντηρητικές δυνάμεις αφού με βάση τους νόμους η συντηρητική μειοψηφία μπορεί να περνάει τα μέτρα που θέλει έναντι της, εν πάση περιπτώσει, προοδευτικής πλειοψηφίας.

ecotimes.gr
Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη ο κόσμος δε θα ξέρει από πού προέρχονται οι τροφές που καταναλώνει.. Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: