ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Υποτροφίες σπουδών από Ιδρυμα Λάτση, ΟΤΕ και Cosmote - όροι και προϋποθέσεις


ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

Δεκάδες υποτροφίες προσφέρουν σε προπτυχιακούς φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων προγράμματα που υλοποιεί το Ιδρυμα Λάτση, ο ΟΤΕ και η Cosmote.Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει 25 υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014- 15.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε αποφοίτους ελληνικών εκπαιδευτηρίων μέσης εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2013- 14, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους σε δημόσιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ της χώρας ως πρωτοετείς για το ακαδημαϊκό έτος 2014- 15.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
  • εγγράφονται για πρώτη φορά σε δημόσια πανεπιστήμια ή ΤΕΙ της Ελλάδας μετά από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου 2014.
  • το τμήμα στο οποίο εγγράφονται είναι σε άλλο τόπο από τον τόπο του σχολείου μέσης εκπαίδευσης από όπου αποφοίτησαν και του τόπου μόνιμης κατοικίας της οικογένειάς τους.
  • έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 15.000 μόρια εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις (χωρίς τα ειδικά μαθήματα).
  • το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα για το οικονομικό έτος 2014 δεν ξεπερνά το ποσό των 20.000 ευρώ και δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία από οποιονδήποτε φορέα.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι για όλα τα έτη σπουδών που ορίζει ο κανονισμός σπουδών κάθε τμήματος και δεν θα ξεπερνά τις 3.200 ευρώ ετησίως. Οι υπότροφοι, για να ανανεώσουν την υποτροφία τους την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, πρέπει να έχουν συγκεντρώσει ετήσιο μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από οκτώ και να χρωστούν έως τρία μαθήματα.

Οι αιτήσεις θα γίνουν, αποκλειστικά, ηλεκτρονικά μέσω του ειδικά διαμορφωμένου συστήματος στο atsis-scholarships.gr.

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων θα γίνει από τις 3 έως τις 15 Οκτωβρίου και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο τέλος Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 210- 6282216 (Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 10:00 έως τις 16:00) και στο e-mail: scholarships @ latsis-foundation.org.

Υποτροφίες και από OTE - Cosmote
Είκοσι υποτροφίες ύψους 20.000 ευρώ και τριάντα τιμητικές διακρίσεις ύψους 3.000 ευρώ η καθεμία, για πρωτοετείς φοιτητές προκηρύσσουν και φέτος ο ΟΤΕ και η COSMOTE.

Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά συνεχίζουν να στηρίζουν νέους φοιτητές, για να ανταπεξέρχονται στις οικονομικές δυσκολίες και να μπορούν να επικεντρώνονται στις σπουδές τους.

Φέτος, οι δύο εταιρείες αύξησαν τον αριθμό των τιμητικών διακρίσεων και το ποσό που αντιστοιχεί σε καθεμία από αυτές.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ–COSMOTE 2014, απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους. Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή υποψηφίων στο πρόγραμμα είναι να σπουδάζουν σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τουλάχιστον 16 και άνω.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας ,www.ote-cosmote-scholarships.gr όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έως και τις 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17:00. Στην αναλυτική προκήρυξη, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του προγράμματος, περιγράφονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα.

Οι Υποτροφίες ΟΤΕ-COSMOTE υλοποιούνται από το 2002, και μέχρι σήμερα, έχουν συνολικά απονεμηθεί 146 υποτροφίες και 283 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα θεσμό που εντάσσεται στο ευρύτερο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούν οι δύο εταιρείες, για το οποίο περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στο http://www.ote-cosmote-cr2013.gr.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64071312
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Υποτροφίες σπουδών από Ιδρυμα Λάτση, ΟΤΕ και Cosmote - όροι και προϋποθέσεις Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: