ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥΓΕΙΑ - Μεταλλάσσει το ανθρώπινο DNA το «λεμονόχορτο»...Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, καθώς σε πρόσφατη έρευνα που έκαναν αποδείχθηκε πως το φυτό αριστολοχία και τα φυτικά φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής που προέρχονται από αυτό, προκαλούν καρκίνο.

Για εκατοντάδες χρόνια η αριστολοχία χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική διά πάσα νόσο, αναφέρουν οι «Τάιμς του Λονδίνου». Στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιόταν στις διαταραχές της μήτρας, ενώ μεγάλοι γιατροί όπως ο Διοσκουρίδης, το έδιναν για εύκολη γέννα (αριστο - λοχία), το έβαζαν ως αιμοστατικό στις πληγές και βοηθούσε στην αντιμετώπιση δαγκωμάτων φιδιών. Το 1990 όμως επειδή υπήρξαν ισχυρές ενδείξεις ότι είναι καρκινογόνο, απαγορεύτηκε η χρήση του.

Σύμφωνα με τη μελέτη των ειδικών που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Translational Medicine», η δραστική ουσία του φυτού που λέγεται αριστολοχικό οξύ, προκαλεί μεταλλάξεις στο ανθρώπινο γονιδίωμα, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν καρκίνο.

Ως φυτό υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, πολύ κοινό στον Όλυμπο και στην Κρήτη. Στις Κυκλάδες το λένε δρακόριζα, στην Κέρκυρα λεμονόχορτο και στην Πελοπόννησο και την Κεφαλονιά αμπελοκλαδόριζα.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
ΥΓΕΙΑ - Μεταλλάσσει το ανθρώπινο DNA το «λεμονόχορτο»... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: