ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Ρομποτική κηπουρική για τη NASA δια χειρός φοιτητών


Την τεχνολογία των ρομπότ για την καλλιέργεια κηπευτικών στο διάστημα ανέπτυξαν φοιτητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Απώτερος στόχος είναι τα ρομπότ να εργάζονται σε σταθμούς και σκάφη στο Διάστημα, φροντίζοντας κήπους και καλλιεργώντας λαχανικά για τους αστροναύτες.
Η συμμετοχή του πανεπιστημίου στο eXploration HABitat (X-Hab) Academic Innovation Challenge τιτλοφορείται «Plants Anywhere: Plants Growing in Free Habitat Spaces» και, αντί για μία περιοχή η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για καλλιέργειες, επιδιώκει το διαμοιρασμό των φυτών σε κάθε διαθέσιμο χώρο.

Οι φοιτητές επέδειξαν τη δουλειά τους στις 23 Ιουνίου στο Space Station Processing Facility του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι. Στο επίκεντρό της βρίσκεται το DROΡPS (Distributed Remotely Operated Plant Production System). Πρόκειται για ένα concept με σκοπό την παραγωγή βρώσιμων φυτών σε μακρόχρονες διαστημικές αποστολές- όπως, για παράδειγμα, προς τον Άρη.


Όπως εξηγεί η Χέδερ Χάβα μέλος της ομάδας, στόχος είναι να αναλάβουν τα ρομπότ τις πιο μονότονες εργασίες, απαλλάσσοντας από αυτές τους αστροναύτες. «Η προσέγγιση “Plants Anywhere” είναι σχεδιασμένη για να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του φόρτου εργασίας των αστροναυτών. Αυτό θα τους βοηθήσει να συγκεντρωθούν σε πιο σημαντικές εργασίες».

(Πηγή: Ναυτεμπορική)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Ρομποτική κηπουρική για τη NASA δια χειρός φοιτητών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: