ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - 1 δισ. ευρώ η βοήθεια για την αντιμετώπιση του Έμπολα


Η Ευρωπαϊκή Ένωση "θα αυξήσει την οικονομική βοήθεια (που θα προσφέρει) για την καταπολέμηση του Έμπολα σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ", όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Από την πλευρά του, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) προειδοποίησε σήμερα ότι η επιδημία του Έμπολα κινδυνεύει να προκαλέσειεπισιτιστική κρίση στην χώρες της Δυτικής Αφρικής την ώρα που δύο νέα κρούσματα στο Μαλί και στη Νέα Υόρκη αυξάνουν την ανησυχία ότι η νόσος ενδεχομένως να εξαπλωθεί περαιτέρω σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την Πέμπτη, οι Αρχές στο Μαλί επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα, ένα κοριτσάκι δύο ετών, το οποίο εξετάστηκε και βγήκε θετικό στον ιό κατά την άφιξή του στη χώρα από τη γειτονική Γουινέα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το Μαλί έχει θέσει υπό παρακολούθηση 43 ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με το κορίτσι, περιλαμβανομένων δέκα εργαζομένων σε υπηρεσίες υγείας.

Επιπλέον ο ΠΟΥ στέλνει ομάδα εμπειρογνωμόνων στο Μαλί για να ενισχύσουν το επίπεδο ετοιμότητας ύστερα από το πρώτο κρούσμα του ιού. Μετά τον εντοπισμό του, το Μαλί έγινε η έκτη χώρα της Δυτικής Αφρικής όπου εμφανίζεται ο θανατηφόρος ιός που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 4.900 ανθρώπους.

Την Πέμπτη, ένας γιατρός της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαγνώσθηκε στη Νέα Υόρκη θετικός στον ιό Έμπολα. 

Ο άνθρωπος αυτός είχε φθάσει στις 17 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι και είχε περάσει από τους ειδικούς, ενισχυμένους ελέγχους που προβλέπονται για τους ταξιδιώτες από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής οι οποίες πλήττονται περισσότερο από το θανατηφόρο ιό.

https://www.google.gr/search?q=%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B9+%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1I1MVPXfCaa_ygOmooLwBQ&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=%CE%95%CE%9C%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%91
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - 1 δισ. ευρώ η βοήθεια για την αντιμετώπιση του Έμπολα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: