ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ρόδια 2014


Ωρίμασε το ελληνικό ρόδι: Κατσίγιαννης Δημήτριος

Οι περισσότεροι το θεωρούν σύμβολο της καλής τύχης. Οι διαιτολόγοι το χαρακτηρίζουν «τράπεζα αντιοξειδωτικών που προλαμβάνουν μια σειρά σοβαρών παθήσεων. Ο χυμός του ροδιού έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση και υψηλή συγκέντρωση σε ολικές φαινόλες. Η αντιοξειδωτική του δράση είναι απο τις υψηλότερες μεταξύ των διάφορων φρούτων και τροφίμων γενικότερα. Το ρόδι χαρακτηρίζεται απο τις αντικαρκινικές του ιδιότητες ενώ η αυξημένη κατανάλωση ροδιού βρέθηκε ότι μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων και να μειώσει την καρκινογένεση. Το ρόδι επίσης προστατεύει απο τον καρκίνο του προστάτη και του οισοφάγου. Προάγει την νεανικότητα του δέρματος. Έχει αντιφλεγμονώδης δράση και προστατεύει απο την υπέρταση, τον διαβήτη, την νόσο του Αλτσχάιμερ, την παχυσαρκία. Η τακτική κατανάλωση του ροδιού μειώνει τον κίνδυνο της στηθάγχης. 

Σε φάση ωριμότητας εισέρχεται σταδιακά η καλλιέργεια της ροδιάς. Η ζήτηση από το διεθνές εμπόριο είναι σταθερά αυξημένη, αφού το ρόδι και οι ευεργετικές ιδιότητες του στη διατροφή το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή υπερτρόφιμα, με αποτέλεσμα να μετριάζονται οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην απορρόφηση του από τις αγορές.

Η ελληνική παραγωγή ροδιού ( 20.000 στρέμματα) δεν ξεπερνάει τους 35.000 τόνους, με αποτέλεσμα η χώρα μας να παραμένει μια μικρή δύναμη στην παγκόσμια αγορά του ροδιού, αφού το σύνολο της παγκόσμιας παραγωγής υπολογίζεται σε 2.250.000 τόνους, με τα «ηνία» να κρατά η Ινδία (1.200.000 τόνους). http://katsigiannis-dimitrios.webnode.gr/news/%cf%81%cf%8c%ce%b4%ce%b9%ce%b1-20142/
Δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα δωρεάν: http://www.webnode.com
Ρόδια 2014 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:50 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: