ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΑΣΕΠ: Έρχεται διευκρίνιση για 500 εκπαιδευτικούς χωρίς πρόσληψη


Οι εκπαιδευτικοί είναι μετέωροι, καθώς αν και έχουν προκηρυχθεί θέσεις, βρίσκονται στην ομηρία των προσωρινών πινάκων Νέα ανακοίνωση ετοιμάζει το ΑΣΕΠ για τους περίπου 500 εκπαιδευτικούς, των οποίων η τύχη αγνοείται λόγω των δυο προηγούμενων ανακοινώσεων ώστε να διορθωθεί το λάθος που έγινε στην τεχνική εκπαίδευση. Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος μετά από την τοποθέτηση του κ. Κουράκη ο οποίος ζήτησε από τον Υπουργό να υιοθετήσει την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ή να φέρει μια νομοθετική ρύθμιση στο επόμενο νομοσχέδιο για την έρευνα ή στο προσεχές νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή. 

Ο κ. Κουράκης δεν παρέλειψε να επισημάνει την υπόσχεση που είχε δώσει ο υπουργός Παιδείας για την τακτοποίηση και των 1800 εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Κουράκης ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για τους περίπου 78 καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης στους οποίους έχει γίνει περικοπή μισθοδοσίας από τον Μάρτιο του 2014 χωρίς να έχει εκδοθεί η πράξη απόλυσης. Για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών τοποθετήθηκε και ο κ. Αμανατίδης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε την επανασύσταση των κλάδων και την επαναφορά όλων των ειδικοτήτων στην εκπαίδευση υιοθετώντας το Υπουργείο την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, είπε ότι “τέθηκαν σε διαθεσιμότητα άνθρωποι που ήταν στις Τεχνικές Σχολές του υπουργείου Παιδείας, ένας πολύ αξιόλογος κόσμος, αξιόλογοι άνθρωποι με εμπειρία, με γνώση που θα μπορούσαν να στελεχώσουν πάρα πολλοί απ’ αυτούς, παραδείγματος χάριν, τα νοσοκομεία που έχουν πολύ μεγάλα ελλείμματα”. Η κυρία Γαϊτάνη με τη σειρά της υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι μετέωροι καθώς αν και έχουν προκηρυχθεί θέσεις βρίσκονται στην ομηρία των προσωρινών πινάκων ενώ ο κ. Κακλαμάνης στη δικιά του τοποθέτηση αναφέρθηκε στον κ. Μητσοτάκη που δημιούργησε θέσεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς λύνοντας το πρόβλημα της κινητικότητας, καλώντας τον Υπουργό Παιδείας να λύσει το πρόβλημα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

 Ο υπουργός Παιδείας απάντησε στον κ. Κακλαμάνη λέγοντας “θα τους πάρουμε”. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι αν δεν λυθεί το θέμα με την ανακοίνωση που θα κάνει το ΑΣΕΠ τότε δεν υπάρχει καμία άλλη λύση παρά η δραστική παρέμβαση της Βουλής. “Περιμένουμε τις επόμενες μέρες να τελειώσει”, τόνισε ο υπουργός. Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

http://xenesglosses.eu/2014/10/500-10/
ΑΣΕΠ: Έρχεται διευκρίνιση για 500 εκπαιδευτικούς χωρίς πρόσληψη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: