ΔΗΜΟΣΙΟ - Από τους «διαθέσιμους» ξεκινούν οι 5.500 απολύσεις

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν οι πίνακες με την κατάταξη των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και όσοι δεν περιλαμβ...


Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν οι πίνακες με την κατάταξη των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και όσοι δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς θα απολυθούν. Αυτό προανήγγειλε μιλώντας στον σκάι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θα είναι οι πρώτοι από τους 5.500 που θα απολυθούν ώστε να τηρηθεί η δέσμευση προς την τρόικα για τις 15.000 απολύσεις του 2015.

«Η δέσμευση θα υλοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε την κόντρα του με το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η θέση στελεχών του ΠΑΣΟΚ περί επαναξιολόγησης τους αριθμού των απολύσεων «δεν έχει τεθεί εντός κυβέρνησης».

Παράλληλα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διεμήνυσε εκ νέου πως οι αποχωρήσεις υπαλλήλων που είχαν μονιμοποιηθεί σε πλαστά πιστοποιητικά αλλά και ο επανέλεγχος των συμβάσεων, θα συνεχιστούν, αν χρειαστεί και με τη συνδρομή των εισαγγελικών Αρχών. «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Δήμοι αντιδρούν;», διερωτήθηκε κάνοντας λόγο πολιτικές συμφωνίες μεταξύ υπαλλήλων και δημοτικών Αρχών.

Τρεις συν μία δεξαμενές

Να σημειωθεί ότι οι δεξαμενές των 5.500 απολύσεων είναι «τρεις συν μία»:

Η πρώτη αφορά την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών, με την απόλυση υπαλλήλων που έχουν υποπέσει σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά και τον εντοπισμό αυτών που προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά ή μονιμοποιήθηκαν παρανόμως εκμεταλλευόμενοι το ΠΔ Παυλόπουλου.

Η δεύτερη, αφορά τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (25.000) και όσοι απ” αυτούς δεν μετακινηθούν σε άλλη θέση θα απολυθούν, ενώ η τρίτη, αφορά τη δέσμευση όπως αναφέρει και το επικαιροποιημένο μνημόνιο του Μαίου για 1.000 απολύσεις από νομικά πρόσωπα του υπουργείων Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης, η δεξαμενή που αφορά τους 1.800 συμβασιούχους, που παρέμεναν στο δημόσιο με προσωρινές αποφάσεις και έχουν απομακρυνθεί, με τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά, όπως έχει γίνει γνωστό, αυτό είναι ένα θέμα προς διαπραγμάτευση, καθώς η τρόικα προς το παρόν δεν δέχεται να προσμετρηθούν στις 15.000 απολύσεις, ενώ από την πλευρά της και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δείχνει αμετακίνητη στην προσμέτρησή τους.

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/apo-tous-diathesimous-xekinoun-oi-5-500-apoliseis-karfia-mitsotaki-se-pasok-gia-ta-nomika-prosopa

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]