Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Επενδύσεις & αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας σε συνέδριο στην Αθήνα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου


Στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στρατηγικό συνέδριο με θέμα «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική 2014».Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Boussias Communications και την Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ και πραγματοποείται με την επιστημονική υποστήριξη του Κ.Ε.Π.Ε., τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας, ( για τα οποία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αναμένονται έγγραφες απαντήσεις).

Το Συνέδριο πραγματεύεται το νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας, με γνώμονα ανάπτυξη, την ενεργειακή επάρκεια και την καινοτομία, βασιζόμενη σε σύγχρονες υποδομές και διαφανείς σχέσεις με την αγορά καθώς και το υφιστάμενο πλαίσιο ευκαιριών και επενδύσεων που καθορίζουν τους άξονες βιωσιμότητας και εξωστρεφούς ανάπτυξης των Ελληνικών Επιχειρήσεων, με επίκαιρη θεματολογία διαχειριστικής υποστήριξης.

Επιχειρηματικότητα με δυναμική προαγωγής της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, συγκράτησης των ταλέντων στην χώρα, ικανή να προσελκύσει την υγιή, διαφανή χρηματοδότηση και επένδυση.

Μέλη της Κυβέρνησης, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και εμπειρογνώμονες παρουσιάζουν προτάσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων, επενδυτικές στρατηγικές με εφαρμογή σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και τρόπους σύγχρονου επιχειρείν με προσανατολισμό αναπτυξιακής προοπτικής. 

Η κύρια θεματολογία περιλαμβάνει:
•Την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητάς τους με κυρίαρχο τον εξωστρεφή προσανατολισμό (φαρμακοβιομηχανίες, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, βιομηχανίες τροφίμων, κλωστοϋφαντουργία κ.α.)
•Τη θεσμική μεταρρύθμιση, το επενδυτικό πλαίσιο, τον ρόλο των Τραπεζών ως ακρογωνιαίου λίθου ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας καθώς και την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης και ενίσχυσης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ελληνικών εταιρειών, στη διεκδίκηση μεγάλων έργων, στο εξωτερικό 
• Την αξιοποίηση των υποδομών, (λιμάνια, αεροδρόμια), του ορυκτού και υδάτινου πλούτου της Ελλάδος
•Τη μελέτη των σημαντικότερων συντελεστών ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας, Ναυτιλία, μεταφορές
• Την επίτευξη ανάπτυξης, εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου και των δυνατοτήτων, συγκεκριμένων κλάδων (π.χ. ενέργειας: φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, ΑΠΕ, επενδύσεις σε υποδομές ανάπτυξης, ενδυνάμωση ελληνικών βιομηχανιών, ενεργειακή επάρκεια, κοινωνικά τιμολόγια) να αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες της
• Την προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε υποδομές υψηλού ποιοτικού, τουριστικού ενδιαφέροντος 
•Τον προσδιορισμό της γεωπολιτικής διάστασης και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Ελληνικής οικονομίας 
•Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη της περιφέρειας
•Τεχνολογίες επικοινωνίας ως μοχλός αναπτυξιακής προοπτικής, νέος χάρτης τηλεπικοινωνίας
•Καινοτομία & επιχειρηματικότητα ως συνδυαστικός παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης.

Κύριο στόχο της εκδήλωσης αποτελούν: 
• Η ανάδειξη των επενδυτικών προοπτικών στην Ελλάδα
• Η παρουσίαση προτάσεων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων,
• Η διαμόρφωση επενδυτικών στρατηγικών, με καθολική εφαρμογή στην Οικονομία 

Απώτερος σκοπός είναι η αποτύπωση - εκ μέρους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας - των βέλτιστων πρακτικών και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της Αειφόρου Ανάπτυξης καθώς και η προσέλκυση επενδύσεων με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της Ελληνικής Οικονομίας.

Η Διοργάνωση απευθύνεται σε εκπροσώπους αρχών και φορέων, σε ανώτατα στελέχη Οργανισμών του Δημόσιου και εταιρειών του Ιδιωτικού τομέα, ανώτατους διπλωμάτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και χωρών εις τις οποίες υπάρχει ελληνικό επενδυτικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, σε εκπροσώπους της Ελληνικής Βιομηχανίας, του χρηματοπιστωτικού κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς. 

Θα αποσταλεί προσωπική πρόσκληση εκ μέρους των διοργανωτών στους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των εκπροσώπων των πολιτικών χώρων, της Διοίκησης του ΕΒΕΑ, των χορηγών, των ομιλητών και των εκλεκτών προσκεκλημένων.

Πληροφορίες: 
Γεωργία Βλάχου, τηλ: 210 7289000, e-mail: g.vlachou@tsomolos.gr 
Ειρήνη Γκίνη, τηλ: 210 6617777 (156), e-mail: igkini@bussias.com 
Συμμετοχές: Ειρήνη Φαφούτη, τηλ: 210 6617 777 (εσωτ. 229), email: ifafouti@boussias.com
www.growthforum.iea.org.gr, www.iea.org.gr

http://www.agronews.gr/ekdiloseis/ekdilosi/120076/ependuseis-kai-anaptuxiaki-prooptiki-tis-elladas-se-sunedrio-stin-athina-/
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Επενδύσεις & αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας σε συνέδριο στην Αθήνα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: