ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Η 6η Γιορτή Μανιταριού στο Σκλήθρο Λάρισας


Την 6η Γιορτή Μανιταριού διοργανώνει την Κυριακή 19 Οκτωβρίου ο Eξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σκληθριωτών, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Φίλοι του Δάσους & της Μυκητοχλωρίδας» (Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας), τον Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Περιφερειακή ενότητα Λάρισας) και του Δήμου Αγιάς.Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό, στο χώρο του σχολείου και η είσοδος θα κοστίζει 2 ευρώ για τους ενήλικες.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:
«Μανιταρόφιλοι και φίλοι του δάσους, θα συγκεντρωθούν στο Σκλήθρο, για να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες για τα άγρια μανιτάρια, να δοκιμάσουν μανιταρογεύσεις και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
• Διάλεξη του ερευνητή –συγγραφέα Γιώργου Κωνσταντινίδη, με θέμα «Η μανιταροφιλία και μανιταρογνωσία στην Ελλάδα»
• Εξόρμηση στο δάσος για την ανεύρεση μανιταριών (απαραίτητα καλάθι και μαχαίρι)
• Γευσιγνωσία (θα προσφερθούν μανιταρόσουπα, ψητά μανιτάρια, αλλά και άλλες μανιταρονοστιμιές που θα ετοιμάσουν οι σεφ Βασίλης Παναγούλης με την βοήθεια των μαθητών του από την σχολή μαγειρικής του ΟΑΕΔ Λάρισας και Χρήστος Πλεσιώτης cooking show που θα μαγειρέψει μανιτάρια με ζυμαρικά με μια καινοτόμο τεχνική μαγειρέματος).
• Υπαίθριες δραστηριότητες για τα παιδιά με την υποστήριξη της Trekking Hellas

Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που στοχεύουν στην προστασία και ανάδειξη των μοναδικών στοιχείων, περιβαλλοντικών αλλά και πολιτιστικών της Προστατευόμενης Περιοχής, συμμετέχει για πρώτη χρονιά ενεργά στη γιορτή μανιταριού. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φορέα Διαχείρισης θα περιλαμβάνει πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τη χλωρίδα και την πανίδα της Λίμνης Κάρλας ενώ στέλεχος του Φορέα Διαχείρισης θα ενημερώσει τους επισκέπτες, εκτενώς σχετικά με την αξία της Προστατευόμενης Περιοχής και το ρόλο του Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:
  • 9.00 Εξόρμηση για συλλογή μανιταριών ( η συνάντηση των μανιταρόφιλων θα γίνει στο σημείο πλάστιγγα στο δρόμο Ελάφου-Σκλήθρου)
  • 11.15 Συγκέντρωση και ταυτοποίηση μανιταριών
  • 12.00 Διάλεξη
  • 13.00 Γευσιγνωσία».

Πληροφορίες 6987361697 Γεροφώτης, 6974601730 Μίχος

http://www.froutonea.gr/gr/reportaz/manitari-sklithro-larisa

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Η 6η Γιορτή Μανιταριού στο Σκλήθρο Λάρισας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: