ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μάξιμος Χαρακόπουλος (Ν.Δ.) - «Πολιτικά ανώριμος ο ΣΥΡΙΖΑ»


«Η «ωρίμανση» του πολιτικού φορέα που γιγαντώθηκε εκλογικά λόγω των ραγδαίων πολιτικών μεταβολών, περιορίζεται μόνον στις επικοινωνιακού χαρακτήρα επαφές του αρχηγού του στο Άγιο όρος, το Βατικανό ή το ΣΕΒ», δήλωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «στην ουσία του πολιτικού του λόγου, στην πολιτική του πρακτική παραμένει αμετανόητα ένα κόμμα του 3 - 4%».

Ο Θεσσαλός πολιτικός έκανε λόγο για «μαθητευόμενους μάγους» που «βρήκαν πεδίον δόξης λαμπρό. Κοινός παρανομαστής όλων, η επιστροφή στην προτέρα κατάσταση, στον «μεταπολιτευτικό παράδεισο», με ακόμη περισσότερες παροχές, και με όλες τις υπερβολές και τα λάθη που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού». Πρόσθεσε ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα ενώνει η κοινή φαντασίωση για «έφοδο στα… χειμερινά ανάκτορα. Για μετά έχει ο Θεός. Σημαία του ΣΥΡΙΖΑ οι παλιές καλές μέρες της μεταπολιτευτικής μας «αφασίας». «Λεφτά υπάρχουν» στο πολλαπλάσιο. Διορισμοί στο δημόσιο, επιδόματα σε όλους».

Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε και στην κριτική που ασκήθηκε κατά καιρούς από κυβερνητικούς βουλευτές επισημαίνοντας ότι «στη διάρκεια των σχεδόν δυόμιση χρόνων αυτής της κυβέρνησης υπήρξαν και λάθη, παραλείψεις και αστοχίες. Και ήταν οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, που και τα επισημάναμε και ζητήσαμε διορθώσεις και δεν μείναμε μόνο σε αυστηρή κριτική, αλλά καταθέσαμε και συγκεκριμένες προτάσεις. Θεωρώ, λοιπόν, ότι όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, αυτή η στάση υπήρξε και ωφέλιμη για τη χώρα και χρήσιμη για την κυβέρνηση».

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει οι βουλευτές να αφήσουν τη χώρα να εκτροχιαστεί «τώρα που αφήνουμε πίσω μας τα μνημόνια και καταγράφουμε θετικά πρόσημα ανάπτυξης, τώρα που μπορούμε να στηρίξουμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και να αποκαταστήσουμε αδικίες, όπως στους ένστολους ή τους αγρότες, τώρα που μπορούμε να προχωρήσουμε τις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις με την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση». Και κατέληξε λέγοντας ότι «η παρούσα βουλή έχει καθήκον όχι μόνο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά και να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτρέποντας έτσι απρόβλεπτες περιπέτειες και τον κίνδυνο να πάνε στράφι, με μια μονοκονδυλιά, οι οδυνηρές θυσίες πέντε χρόνων του ελληνικού λαού».

agronews
Μάξιμος Χαρακόπουλος (Ν.Δ.) - «Πολιτικά ανώριμος ο ΣΥΡΙΖΑ» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: