ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια Κρήτης - Συμμετείχε σε ημερίδα για προγράμματα Μεσογειακής συνεργασίας


Σε ημερίδα για προγράμματα Μεσογειακής Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, την οποία οργάνωσε η Διαχειριστική Αρχή Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για τις νέες κατευθύνσεις των προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας όπως επίσης για τον συντονισμό και συνέργεια τους με τα εθνικά και το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ).

Παρουσιάσεις έγιναν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασίας», από συντονιστές συγκεκριμένων έργων – προγραμμάτων Μεσογειακής Συνεργασίας (MED) σε θέματα ενεργειακής απόδοσης, διακυβέρνησης και θαλάσσιας διαχείρισης. Ο προϊστάμενος του Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ζωγραφάκης παρουσίασε τα έργα Ανανεώσιμες Πηγές στην Μεσόγειο (ENERMED) και η Μεθοδολογία του «Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου σε ΟΤΑ (MEDEEA) στα οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης και το Ενεργειακό της Κέντρο.

Ακολούθησε η παρουσίαση των θεματικών στόχων του προγράμματος MED για την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, τις νέες εξελίξεις για τον Βαλκανικό χώρο, τον ευρύτερο Μεσογειακό χώρο, καθώς και για την νέα πρωτοβουλία της Μακροπεριφέρειας «Ιονίου – Αδριατικής» όπου υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την Περιφέρεια Κρήτης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε «Στρογγυλό τραπέζι» όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής συνεργασίας και εθνικών/τομεακών προγραμμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου με κύριο θέμα το καλύτερο συντονισμό, τη συμπληρωματικότητα και τη συνέργεια των μεταξύ των εθνικών/τομεακών προγραμμάτων και του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) με τα προγράμματα εδαφικής συνεργασίας.

Ο συντονισμός αυτός καθίσταται υποχρεωτικός κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 γεγονός που αναβαθμίζει τη σημασία των προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας και ιδιαίτερα των προγραμμάτων MED που μπορούν να συμβάλλουν στους νέους κρίσιμους τομείς της «έξυπνης εξειδίκευσης» της καινοτομίας των πρόσθετων χρηματοδοτήσεων, της δημιουργίας νέων δραστηριοτήτων και νέων θέσεων εργασίας.Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν ως βασικοί ομιλητές ο κ. Ν. Ζωγραφάκης Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης και η κ. Μ. Κασσωτάκη Διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίοι ανέπτυξαν τις κατευθύνσεις συντονισμού συνέργειας και συμπληρωματικότητας των προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας με τα εθνικά προγράμματα και το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/se-imerida-gia-programmata-mesogeiakis-sinergasias-i-perifereia-kritis
Περιφέρεια Κρήτης - Συμμετείχε σε ημερίδα για προγράμματα Μεσογειακής συνεργασίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: