ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μανώλης Γλέζος( ΣΥΡΙΖΑ) - Ζητά να «Ξεριζωθούν» τα «Σιδερένια Φυτά» (σ.σ. τα Φωτοβολταϊκά) !!!


Πάντως η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των φωτοβολταϊκών απέχει από τις θέσεις Γλέζου.
Την οργή του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου, ο οποίος ζητά να «ξεριζωθούν» τα «σιδερένια φυτά» (σ.σ. τα φωτοβολταϊκά), τα οποία φυτεύτηκαν «κατ΄ εντολή της κυρίας Μέρκελ με ερώτησή του προς τον υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας Φίλ Χόγκαν.

«Το μόνο βέβαια που προσπαθεί να διώξει ή να ξεριζώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι την Αριστερά των κινημάτων και της Οικολογίας, καθώς και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα περί πράσινης ανάπτυξης!», η απάντηση του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ερώτηση που υπέβαλε ο κ. Γλέζος προς τον υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Φιλ Χόγκαν:

«Στη χώρα μου, με τη χλωρίδα των εξίμισι χιλιάδων και πλέον ειδών, περισσότερα από χίλια είναι ενδημικά, φύονται δηλαδή μόνο στην Ελλάδα. Η μαστίχα της Χίου, η σταφίδα της Κορίνθου, το σταμναγκάθι και το δίκταμο της Κρήτης είναι μερικά από αυτά. Στη Νάξο, εκτός από τις πατάτες, ευδοκιμεί και το κίτρο. Κατ’ εντολή, όμως, της κυρίας Μέρκελ, μας έφεραν ένα ψεύτικο φυτό, με σιδερένιες ρίζες και γυάλινα άνθη: τα φωτοβολταϊκά. Γέμισε η Ελλάδα μ’ αυτό το σιδερένιο “φυτό”, που εκτόπισε καλλιέργειες οι οποίες μας εξασφάλιζαν ελαιόλαδο, οπωροκηπευτικά και σιτηρά.

Τι θα κάνετε για να επανέλθει η καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας στον προορισμό της; Θα έρθετε να ξεριζώσουμε μαζί τα σιδερένια φυτά;».

Πάντως η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των φωτοβολταϊκών απέχει από τις θέσεις που διατύπωσε ο Μ.Γλέζος, δεδομένου ότι στις συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα ο τομέας ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ με φορείς των φωτοβολταϊκών, όχι μόνο είχε υποστηρίξει τις θέσεις των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών αλλά επιπλέον είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει το κούρεμα που επιβλήθηκε στις τιμές αποζημίωσης.

agronews
Μανώλης Γλέζος( ΣΥΡΙΖΑ) - Ζητά να «Ξεριζωθούν» τα «Σιδερένια Φυτά» (σ.σ. τα Φωτοβολταϊκά) !!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: