ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΓΑΛΛΙΑ - Στις επάλξεις οι κτηνοτρόφοι για τις τιμές στο γάλα


Το «διατροφικό πατριωτισμό» τους επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλ, απευθυνόμενος στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να σταματήσουν τον ανελέητο ανταγωνισμό τιμών στο αγελαδινό γάλα και σε άλλα προϊόντα, με θύματα τους παραγωγούς.Ο πόλεμος των τιμών στο γάλα επεκτείνεται στη Γαλλία – έκκληση πρωθυπουργού.«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει όλα τα μέτρα του καινούριου νόμου για την καταναλωτική αγορά, του νόμου Αμόν. Οι παραβάτες θα δημοσιοποιούνται. Και θα πατάξουμε τις αθέμιτες πρακτικές στο λιανεμπόριο», υποσχέθηκε ο κ. Βαλ κατά την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στο Παρίσι Sial 2014.

«Σε μια εποχή που αυξάνεται η συγκέντρωση των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου, ζήτησα από τον υπουργό Οικονομίας τη διασφάλιση της εφαρμογής του δικαίου του ανταγωνισμού», διότι «οι κανόνες που διέπουν τις συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων επιβάλουν την ισότιμη οργάνωση σε όλα τα τμήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας», είπε.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλ.

Και πρόσθεσε ότι «πρέπει οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μέρκετ να παίξουν το παιχνίδι του ''διατροφικού πατριωτισμού'' και να δώσουν πλεονέκτημα στα γαλλικά προϊόντα, βάζοντας τα στα ράφια».

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι παραγωγοί, οι βιομήχανοι και τα σούπερ-μάρκετ είχαν συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν και Γεωργίας, Στεφάν Λε Φολ, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του πολέμου τιμών μέσα στα σούπερ-μάρκετ.

Το περασμένο Σάββατο η κυβέρνηση κάλεσε σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων τους λιανέμπορους και τους παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων (βιομηχανία και αγρότες), με θέμα τη μεγάλη απόκλιση στις τιμές παραγωγού που παρατηρείται στην αγορά.

Ακόμα και οι ίδιοι οι λιανέμποροι φαίνονται διχασμένοι στο θέμα, με τη μία πλευρά που αποτελείται από τους Système U και Auchan να βρίσκεται απέναντι στην άλλη (Casino και Intermarché). Οι δύο πλευρές αναζητούν συμμάχους, με ρόλο καταλύτη στο Carrefour, που δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα, καθώς την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πασχίζει εδώ και ένα χρόνο να αποτρέψει τον αυξανόμενο αποπληθωρισμό των τιμών.

http://www.agronews.gr/news/international/arthro/120452/stis-epalxeis-kai-oi-galloi-ktinotrofoi-gia-tis-times-sto-gala/
ΓΑΛΛΙΑ - Στις επάλξεις οι κτηνοτρόφοι για τις τιμές στο γάλα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: