ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πανελλήνια Δ.Α.Κ.Ε. Μηχανικών Τ.E - Ο Νόμος 4663/1930 με τον οποίο οριζόταν ποιος ασκεί το Επάγγελμα του Μηχανικού στη Χώρα μας τα τελευταία 84 χρόνια, αποτελεί πλέον παρελθόν!!!


ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ 

Σχετικά η Πανελλήνια Δ.Α.Κ.Ε. Μηχανικών Τ.E., εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Υστερα από αγώνα 24 ωρών ο Κλάδος μας δικαιώνεται!
Ο Νόμος 4663/1930 με τον οποίο οριζόταν ποιος ασκεί το επάγγελμα του Μηχανικού στη Χώρα μας τα τελευταία 84 χρόνια, αποτελεί πλέον παρελθόν! Μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου το Επάγγελμα του Μηχανικού στη Χώρα μας ασκούν πλέον όχι μόνο οι απόφοιτοι των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών των Ιδρυμάτων του Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά ΟΛΟΙ οι Μηχανικοί των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης (και του Πανεπιστημιακού και του Τεχνολογικού Τομέα).

Με την επιμονή και τη σθεναρή στάση του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου αλλά και τη στήριξη συναδέλφων και φίλων Βουλευτών πέρασαν τελευταία στιγμή οι απαραίτητες νομοτεχνικές βελτιώσεις του Υπουργείου Παιδείας.
(*το ΤΕΕ αντιλαμβανόμενο την αντίδρασή μας, επιχείρησε να ζητήσει την απόσυρση εντελώς της επίμαχης υποπαραγράφου ΙΓ.12, όμως το Υπουργείο Παιδείας επέμεινε ότι τώρα ήταν η μόνη ευκαιρία που είχε η χώρα να ξεκαθαρίσει το ποιος είναι Μηχανικός και να αναθεωρηθεί επιτέλους η Νομοθεσία του 1930 και τα κατάφερε).
Ο αγώνας του Κλάδου δεν τελείωσε απόψε. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να διορθωθούν -ακόμα και στο σημερινό πολυνομοσχέδιο-. Όμως είναι σημαντικό ότι επιτέλους έγινε ένα πραγματικό βήμα: η κατάργηση του Ν.4663/1930 που "στοίχειωνε" την Ελληνική Πολιτεία εδώ και 84 χρόνια.. Συνεχίζουμε! Επόμενος στόχος: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 

*Σας επισυνάπτουμε την υποπαράγραφο ΙΓ.12 όπως κατατέθηκε στη Βουλή και την νομοτεχνική βελτίωση που πέρασε τελικά.
Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε το 
newsletter μας κάντε κλικ εδώ » 
Πανελλήνια Δ.Α.Κ.Ε. Μηχανικών Τ.E.

http://www.esos.gr/arthra/vouli/to-epaggelma-toy-mhxanikoy-ua-to-askoyn-kai-oi-apofoitoi-tvn-tei-chfisthke-tropologia
Πανελλήνια Δ.Α.Κ.Ε. Μηχανικών Τ.E - Ο Νόμος 4663/1930 με τον οποίο οριζόταν ποιος ασκεί το Επάγγελμα του Μηχανικού στη Χώρα μας τα τελευταία 84 χρόνια, αποτελεί πλέον παρελθόν!!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: