ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δημοπρατείται η αποκατάσταση 77 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Η αποκατάσταση των πρώτων 77 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Πελοπόννησο θα δημοπρατηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι λοιποί τρεις ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, ανακοίνωσε στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «το σύνολο των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει αποκατασταθεί μέσα στο 2015», ενώ απαντώντας σε επικρίσεις που δέχτηκε για καθυστερήσεις, επέρριψε ευθύνες σε δήμους οι οποίοι συνέχισαν, όπως είπε, τη λειτουργία κλειστών ΧΑΔΑ, με αποτέλεσμα να αλλάζει το φυσικό αντικείμενο της μελέτης που έπρεπε να δημοπρατηθεί.

Αναφερόμενος στα πρόστιμα που επίκεινται για τους ΧΑΔΑ, ο Πέτρος Τατούλης ήταν ιδιαίτερα οξύς προς την αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου, κάνοντας λόγο για τον «πρωταγωνιστικό της ρόλο στο παζλ όσων αδιαφορούσαν ή δημιουργούσαν σύγχυση προκειμένου να μη γίνει τίποτα, γιατί τσαλαβουτούσαν από εδώ και από εκεί, χωρίς να έχουν κανένα σχέδιο ή καμία άποψη, παραπλανώντας τις δημοτικές αρχές ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τα πρόστιμα».

Η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ολοκληρώθηκε με την επιτυχή έκβαση του διεθνούς διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και αναφορικά με τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τόνισε ότι δεν γίνεται επιλεκτική επιβολή τους, καθώς «κανένα πρόστιμο δεν έχει παραμείνει στο συρτάρι μας και αυτή είναι η μόνη δυνατή συνθήκη συμμόρφωσης στα συμφωνηθέντα».

Τέλος, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη έτοιμο τον αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26515&subid=2&pubid=113395447
Δημοπρατείται η αποκατάσταση 77 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: