ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ηλεκτρονικά η ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ


Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας η δυνατότητα ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ, χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, θα ήταν ένα μέτρο ριζικού οργανωτικού εξορθολογισμού που θα προσέφερε μείωση έως και 3.600.000 επισκέψεων ετησίως και θα έθετε οριστικό τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των ανέργων στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.Ωστόσο, αν και συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ.

“Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία θα γίνει σύντομα” αναφέρουν στην aftodioikisi.gr πηγές του ΟΑΕΔ, σημειώνοντας πως έχει γίνει η σχετική προεργασία και έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό το τεχνικό μέρος.Σχετική ανακοίνωση για το θέμα αναμένεται να βγάλει εντός των ημερών ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θ.Αμπατζόγλου.

Σε κάθε περίπτωση όταν «ανοίξει» αυτή η δυνατότητα, τα οφέλη θα είναι μεγάλα και για τους ανέργους, που δεν θα χρειάζονται να ταλαιπωρούνται τις ουρές του ΟΑΕΔ αλλά και οι υπηρεσίες θα αποδεσμεύσουν διοικητικό προσωπικό σε πιο αποτελεσματικές λειτουργίες.

aftodioikisi
Ηλεκτρονικά η ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: