ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κ.Μαρκόπουλος(ΝΔ)- Αναβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας, με έγκριση δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων


Μετά από επίμονες προσπάθειες του Κώστα Μαρκόπουλου και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τ.Ε.Ι. στα Ψαχνά Ευβοίας, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η έγκριση δύο προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, δύο τμημάτων που λειτουργούν στα Ψαχνά Ευβοίας. Πρόκειται για τα πρώτα Μεταπτυχιακά Προγράμματα που εγκρίνονται στο νομό Ευβοίας.Η λειτουργία τους θα συντελέσει στην αναβάθμιση του ιδρύματος και θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στους επικριτές του. Θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή των Ψαχνών, της Χαλκίδας και ολόκληρου του νομού.

Πρόκειται για το πρόγραμμα του τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε. με τίτλο «Προηγμένα Συστήματα Ελέγχου και Ρομποτικής − Advanced Control Systems and Robotics» του οποίου το αίτημα για έγκριση εκκρεμούσε από το 2010, και χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να απεγκλωβιστεί από τις γραφειοκρατικές και οποιουδήποτε άλλου είδους αντιλήψεις και νοοτροπίες της Λαμίας και του Υπουργείου Παιδείας, και το πρόγραμμα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. με τίτλο: «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων − Intelligent Management of Renewable Energy Systems» του οποίου το αίτημα έγκρισης ήταν πρόσφατο.

Η σκυτάλη περνά στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, να δρομολογήσουν άμεσα τη λειτουργία των δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Προσωπικά στέκομαι και θα σταθώ αρωγός και πρωταγωνιστής σε όλες τις προσπάθειες αναβάθμισης του πρώην Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας.

http://oneiropagida2012.blogspot.gr/2014/11/blog-post_447.html
Κ.Μαρκόπουλος(ΝΔ)- Αναβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας, με έγκριση δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: