ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Der Spiegel - Τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα γιατί «Ο ασθενής πήρε μόνος του εξιτήριο»!!!


Σε συμφωνία για τη χορήγηση προληπτικής γραμμής στήριξης προς την Ελλάδα, με αυστηρότερους όρους, φαίνεται να συμφώνησαν ανώτεροι αξιωματούχοι από τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης στο προηγούμενο EuroWorking Group.Τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα με αυστηρότερους όρους και ελέγχους μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, αναφέρει η ιστοσελίδα του «Der Spiegel» στην οποία προδημοσιεύεται ρεπορτάζ του αυριανού τεύχους, το οποίο έχει τίτλο: «Ο ασθενής πήρε μόνος του εξιτήριο».

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, στο EuroWorkingGroup της περασμένης Πέμπτης ανώτεροι αξιωματούχοι από τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης προχώρησαν σε αποφάσεις για τη χορήγηση ενός τρίτου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα.

Μάλιστα, το «Der Spiegel» επισημαίνει πως ο ΕΜΣ έχει στη διάθεσή του δύο εργαλεία προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας, αλλά η Ελλάδα χρησιμοποιήσει αυτό που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται πως στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης θα τεθούν περίπου 10 δισ. ευρώ από τον ΕΜΣ, ο οποίος, όπως σημειώνεται, δεν θα χρειαστεί να κινητοποιήσει επιπλέον χρήματα, καθώς θα ανακατανεμηθούν ποσά του δεύτερου πακέτου βοήθειας, που προβλεπόταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και δεν χρειάστηκαν τελικά.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο EuroWorkingGroup συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, Τάσος Αναστασάτος και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δημοσίευμα χαρακτηρίζεται ως πρόωρη η υπόσχεση του πρωθυπουργού για έξοδο από τα μνημόνια, στην οποία είχε προβεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

efsyn.gr
Der Spiegel - Τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα γιατί «Ο ασθενής πήρε μόνος του εξιτήριο»!!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: