ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Με 100 ευρώ σε 100 δόσεις η νοµιµοποίηση δασικών εκτάσεων...Με την καταβολή χρηµατικού ανταλλάγµατος ύψους περίπου 100 ευρώ σε 100 µηνιαίες δόσεις θα µπορεί κάποιος να νοµιµοποιήσει παρανόµως εκχερσωµένες δασικές εκτάσεις, σύµφωνα µε όσα προβλέπει νοµοσχέδιο που ετοίµασε το υπουργείο Περιβάλλοντος και το οποίο αναµένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόµενη εβδοµάδα.Ειδικότερα, προτείνεται η συνέχιση της γεωργικής εκµετάλλευσης εκτάσεων δασικού χαρακτήρα, οι οποίες είχαν εκχερσωθεί χωρίς άδεια µετά την ισχύ του Συντάγµατος του 1975 και έως την 7η Μαρτίου 2007. 

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς τόνισε ότι προϋπόθεση για την «τακτοποίηση» των συγκεκριµένων εκτάσεων αποτελεί η διατήρηση του γεωργικού τους χαρακτήρα ανελλιπώς έως σήµερα. 

Το όριο της 7ης Μαρτίου 2007 επελέγη, διότι τότε ξεκίνησε η αεροφωτογράφηση της χώρας από την ΕΚΧΑ Α. Ε. (Εθνικό Κτηµατολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ), βάσει της οποίας θα ελέγχονται οι εκχερσωµένες εκτάσεις. 

Τέλος, σύµφωνα µε το νέο ν/σ, η άρση της αναδάσωσης µιας έκτασης, βάσει των νέων ρυθµίσεων, θα επιτρέπεται εφόσον, µετά την πάροδο πενταετίας από την κήρυξη, αποδεικνύεται το ανέφικτο της πραγµατοποίησης της αναδάσωσης.

agronews
Με 100 ευρώ σε 100 δόσεις η νοµιµοποίηση δασικών εκτάσεων... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: