ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αυτές είναι οι πιο ενεργειακά αποδοτικές χώρες του 2014


Κάθε χρόνο το Αμερικανικό Συμβούλιο Ενεργειακά Αποδοτικής Οικονομία δημοσιεύει μια έκθεση που αποκαλύπτει τις πιο ενεργειακά αποδοτικές χώρες στον κόσμο. Σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία, η Ευρώπη βρίσκεται στην κορυφή.

Η λίστα παρουσιάζει τις 16 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και τις κατατάσσει σε όρους μεταφοράς, βιομηχανίας, κατασκευής και εθνικών προσπαθειών μείωσης του ενεργειακού κόστους.

Οπως ήταν μάλλον αναμενόμενο φέτος, οι ΗΠΑ βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη, ενώ η εξαιρετικά αποδοτική Γερμανία κέρδισε την πρώτη θέση.

Η Ιρλανδική εταιρεία ενέργειας Jones Oil δημιούργησε ένα infographic με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την έκθεση του Αμερικανικού Συμβουλίου, όπως τα κριτήρια με τα οποία ταξινομούνται οι χώρες στη λίστα, καθώς και τι μπορεί να κάνει η καθεμία για να βελτιωθεί.

Σύμφωνα με το Infographic, η Γερμανία κέρδισε επάξια την πρώτη θέση, για αρκετούς λόγους, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι η φορολογία και τα προγράμματα δανείων ενθαρρύνουν τις επενδύσεις σε ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, ότι εφαρμόζονται υποχρεωτικοί κώδικες στα κτίρια και ότι έχει θέσει ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20% το 2020 και κατά 50% μέχρι το 2050.

Πηγή: Η Ευρώπη ξεπέρασε τις ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πιο ενεργειακά αποδοτικές χώρες του 2014 [λίστα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/182485/i-eyropi-xeperase-tis-ipa-aytes-einai-oi-pio-energeiaka-apodotikes-hores-toy-2014-lista#ixzz3Li7ROsRy
Αυτές είναι οι πιο ενεργειακά αποδοτικές χώρες του 2014 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: