ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γερμανία - Αύξηση αποδοχών 5,5% για τους δημόσιους υπάλληλους ζητούν τα συνδικάτα...


Τα συνδικάτα τα οποία εκπροσωπούν τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα στη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι ζητούν αύξηση των μισθών τους κατά 5,5%, επιχειρηματολογώντας ότι οι απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων ανεβαίνουν με πολύ βραδύτερο ρυθμό από ό,τι των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Εκπρόσωποι των δεκαέξι ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων όμως απέρριψαν το αίτημα των συνδικάτων, κρίνοντας ότι δείχνει έλλειψη «κάθε αίσθησης της πραγματικότητας».Ο Φρανκ Μπσίρσκε, ο επικεφαλής του ver.di, του συνδικάτου των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών στη Γερμανία, τόνισε πως μια τέτοια αύξηση θα κόστιζε μεν στους προϋπολογισμούς των κρατιδίων €6 δισεκ., αλλά θα συνέβαλε σημαντικά να αυξηθεί η ιδιωτική κατανάλωση και να τονωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.

Πέρυσι πολλοί εργαζόμενοι στη Γερμανία εξασφάλισαν μεγάλες αυξήσεις μισθών, σε πολλές περιπτώσεις πολύ πάνω από τον πληθωρισμό.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
http://www.huffingtonpost.gr/2014/12/18/germania-auksisi-apodoxon_n_6349856.html?utm_hp_ref=oikonomia
Γερμανία - Αύξηση αποδοχών 5,5% για τους δημόσιους υπάλληλους ζητούν τα συνδικάτα... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: