ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επίθεση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στον Ανδρέα Λοβέρδο


Αφορμή η έγκριση επισκέψεων στα Λύκεια από ιδιωτικό κολέγιο. Σε σκληρή ανακοίνωση προχώρησε το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του υπουργού Παιδείας να επιτρέψει την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων στα λύκεια από το DEERE που στοχεύουν στη διαφήμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ιδιωτικού κολεγίου.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο με το υπ. αριθμ. 199648/Δ7/9/12/2014 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκρίνεται το αίτημα επισκέψεων σε Λύκεια από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω έγκριση, «οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο: α) τη διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία, κ.ά.), β) την παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ και γ) την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου.»

«Φαίνεται ότι δεν έφτανε στα ποικίλα κολέγια που λειτουργούν στην πατρίδα μας η συγκυβερνητική προσφορά ισοτίμησης των πανάκριβών τίτλων τους με εκείνους των δημόσιων ΑΕΙ. Τώρα προσφέρονται και οι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων μας βορρά στις επεκτατικές ορέξεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών επιχειρήσεων» υπογραμμίζει το Τμήμα Παιδείας ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι «καθίσταται σαφές από όλα τα παραπάνω, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ακόμα και αυτή την ύστατη για την κυβέρνηση ώρα, έχει ως προτεραιότητα της, την προώθηση των συμφερόντων της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την διαφήμιση των κολεγιών». 

Καλόγηρος Βασίλειος
http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article/198416/epithesh-toy-tmhmatos-paideias-toy-syriza-ston-andr.html
Επίθεση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στον Ανδρέα Λοβέρδο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: