ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ένας περιβαλλοντικά ευαίσθητος υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας


Ο Σταύρος Δήμας είναι ο εκλεκτός της κυβέρνησης για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια.Ο κ. Δήμας έχει διατελέσει Επίτροπος Περιβάλλοντος στην Κομισιόν από το 2004 ως το 2009, καθώς και Υπουργός Εμπορίου, Υπουργός Γεωργίας ,Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας & Τεχνολογίας και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Αυτή τη στιγμή κατέχει θέση Αντιπροέδρου στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Επί ημερών του Σταύρου Δήμα η Ευρώπη ηγήθηκε παγκοσμίως στην ανάληψη μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου του θερμοκηπίου και μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δήμας προχώρησε σε παρεμβάσεις για την παραγωγή καθαρότερων οχημάτων από την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, επιλογή που τον έφερε σε αντιπαράθεση με τις ισχυρές γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ, αλλά και οδήγησε στη θέσπιση ορίου εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα στα 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο κ. Δήμας έχει χαρακτηρίσει το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών “ηθικό χρέος για την ανθρωπότητα” και όχι απλώς ως περιβαλλοντικό πρόβλημα που απαιτεί λύση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο “Έθνος”, ο Σταύρος Δήμας είχε θέσει ως άμεση προτεραιότητα την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μόνωση των κτηρίων και εν συνεχεία την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Όσο για την περιβαλλοντική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα είχε επισημάνει ότι η χώρα μας διακρίνεται στην καθαριότητα των ακτών, αλλά βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση στον τομέα των απορριμμάτων.

“Για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής αλλά και την προστασία της υγείας οφείλει η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων. Σύστασή μου είναι στην κυβέρνηση: προστατέψτε το περιβάλλον – προστατέψτε την υγεία των πολιτών” δήλωνε τότε.

Έκτοτε ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα στον τομέα του περιβάλλοντος.Ευχή μας ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα “κατεβάσει” ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αντίστοιχο περιβαλλοντικό προφίλ.

econews
Ένας περιβαλλοντικά ευαίσθητος υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: