ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Λόγω υπερχείλισης προς εκκένωση οι κτηνοτροφικές μονάδες στον Έβρο


Σε κατάσταση ετοιμότητας ακόμη και για πιθανή εκκένωση των εκτροφών τους, θέτει τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες του Έβρου ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω της επικείμενης αύξησης των νερών του ποταμού ΑΡΔΑ από την υπερχείλιση του βουλγαρικού φράγματος του «Ιβαήλοβγκραντ» η οποία αναμένεται να υπερβεί το 300 m3/sec.

Σε έγγραφο που υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς και κοινοποιήθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, επισημαίνεται ότι για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων παρακαλούνται:

1.Οι Δήμαρχοι του πίνακα αποδεκτών για ενέργεια:

Όπως ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών τους (Γεωργούς – Κτηνοτρόφους – Αλιείς - Κυνηγούς κ.λπ.):
-Να μη πλησιάζουν τον ποταμό Άρδα και τα αναχώματα αυτού (επικίνδυνες περιοχές).
-Να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία τους από τις επικίνδυνες περιοχές
-Να ενημερώσουν τους ΤΟΕΒ στην ζώνη ευθύνης τους για τη λήψη προβλεπομένων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (Αρδευτικά - Αντλιοστάσια – Αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λπ.). Ν.3852/10 άρθρο: 94

Οι Δήμοι να συνεργάζονται με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, εάν απαιτηθεί, για άμεση επέμβαση – παρέμβαση με μέσα και προσωπικό

2. Ο Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης

Όπως ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές πλησίον των ποταμών Άρδα, Έβρου και Ερυθροποτάμου, για την επικείμενη αύξηση των υδάτων. Παρακαλούνται επίσης οι κτηνοτρόφοι να επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα τις εκτροφές τους και επιπλέον να είναι σε επαφή με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για πιθανή εκκένωση των κτηνοτροφικών μονάδων.

3. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

* Όπως διαθέσει προσωπικό και μέσα για την έγκαιρη επίβλεψη /επιτήρηση των αναχωμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων.

*Ενημερώσει τους ΓOΕΒ για τη λήψη προβλεπομένων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (Αρδευτικά - Αντλιοστάσια – Αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λπ.) Π.Δ 144 ‘’Οργανισμός Περιφέρειας ΑΜΘ άρθρο¨7

4. Η ΠΑΜΘ/ΔΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ δια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ ΕΒΡΟΥ παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε εξέλιξη επ’ αυτού, θα σας ενημερώσει σχετικά με νεότερο έγγραφό του.

5. Η ΧVI Μ/Κ ΜΠ/3ο ΕΓ παρακαλείται όπως ενημερώνει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ ΕΒΡΟΥ για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος.

Θυμίζουμε πως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχει πληγεί έντονα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που έχουν επικρατήσει τις τελευταίες ημέρες, ενώ εξαιτίας θραύσης, εκούσιας ή ακούσιας, αναχωμάτων και υπερχειλίσεων ποταμών, έχουν πλημμυρίσει πάνω από 80.000 στρέμματα γης με διάφορες καλλιέργειες, από βαμβάκι έως και λαχανικά.

agronews
Λόγω υπερχείλισης προς εκκένωση οι κτηνοτροφικές μονάδες στον Έβρο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: