ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κόκκινος συναγερμός στον Έβρο εξαιτίας του ύψους της στάθμης των υδάτων του ποταμού


Σε επιφυλακή παραμένουν, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), έπειτα από το σπάσιμο αναχώματος στο χωριό Ορμένιο, γεγονός που οδήγησε στην προληπτική εκκένωση ορισμένων σπιτιών του οικισμού που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου, αλλά και εξαιτίας του ύψους της στάθμης των υδάτων του ποταμού, που παραμένει πάνω από τα 6 μέτρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας και άλλων εμπλεκόμενων και αρμόδιων φορέων, που παρέμειναν το βράδυ της Παρασκευής στο Ορμένιο, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το δεύτερο ανάχωμα που κατασκευάστηκε μέσα στο Ορμένιο "κράτησε και το νερό δεν πέρασε (στο χωριό)" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης 'Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Στο Ορμένιο πλημμύρισαν τρία υπόγεια σπιτιών και ορισμένες αποθήκες, πρόσθεσε ο κ. Πέτροβιτς, που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του φαινομένου.

Αν και, όπως είπε ο κ. Πέτροβιτς, η κατάσταση φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί, δεν υπάρχει εφησυχασμός, διότι, το ύψος της στάθμης του ποταμού παραμένει πάνω από έξι μέτρα (στα 6,30 στο Πύθιο με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα και στα 6,90 μέτρα στο Πέταλο με όριο συναγερμού τα 6,00 μέτρα).

"Τα αναχώματα σε όλο το μήκος του ποταμού έχουν δεχθεί, επί οκτώ ημέρες, τεράστιες πιέσεις από ποσότητες υδάτων και είναι 'καταπονημένα' " σημείωσε ο κ. Πέτροβιτς. Συμπλήρωσε δε, ότι, το φαινόμενο παρακολουθείται σταθερά, ούτως ώστε οι Αρχές να επέμβουν σε περίπτωση που προκληθεί θραύση αναχώματος στον ποταμό.

Την περιοχή επισκέφθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας ο οποίος ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργο Παυλίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς για την εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, λόγω της αύξησης των νερών των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, καλούνται όσοι έχουν αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες σε παρέβριες περιοχές να τις εγκαταλείψουν άμεσα και οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να μην εξέρχονται του δικτύου και να μην πλησιάζουν πλημμυρισμένες εκτάσεις.

- See more at: http://www.nooz.gr/greece/se-epifulaki-oi-arxes-ston-evro131214#sthash.RzYQWLCu.dpuf
Κόκκινος συναγερμός στον Έβρο εξαιτίας του ύψους της στάθμης των υδάτων του ποταμού Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: