ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΣΠΑ - Εξόφληση προμηθευτών μέσω λογαριασμού & όχι εγγυητικήςΣειρά αλλαγών στην κατάθεση εγγυητική επιστολής στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.Ήδη, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ ο υφυπουργός, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, το υπουργείο συζητεί στο πλαίσιο αυτό τόσο με τις τράπεζες όσο και με τον ΕΦΕΠΑΕ. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, μια λύση που εξετάζεται είναι η τήρηση από την τράπεζα ενός λογαριασμό τον οποίο όμως δε θα χρησιμοποιεί ο επενδυτής και από αυτόν τον λογαριασμό θα πληρώνει απευθείας τους προμηθευτές.

Επίσης, υπενθύμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την απλοποίηση του φακέλου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, για να μην υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία και να μη χάνουν χρόνο οι επιχειρηματίες.

Ειδικότερα για τα προγράμματα, με εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση, που θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, ο υφυπουργός ανέφερε σε ότι αφορά στο πρόγραμμα για τις υφιστάμενες μικρομεσαίες ότι είναι πιθανό να προχωρήσει η δημοσίευση κι αυτή την εβδομάδα.

«Εκκρεμούσαν κάποια τεχνικά ζητήματα τα οποία θέλαμε να λυθούν οριστικά για να μην δημιουργηθούν θέματα με τις ενστάσεις και νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί προς δημοσίευση» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Για καινούριες επιχειρήσεις, δίνεται η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάρτα ανεργίας να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα.

«Δηλαδή τους λέμε, θα σου πληρώνουμε το ενοίκιο, ΔΕΗ, σύμβουλο, λογιστήριο, ό,τι λειτουργικά έξοδα μπορείς να φανταστείς, εμείς σου τα καλύπτουμε για μία περίοδο, ακόμα και έναν υπάλληλο με το ΙΚΑ του. Όλα αυτά. 'Αρα καλύπτουμε για ένα ενάμισι χρόνο, μπορεί και παραπάνω, μέχρι 40.000 ευρώ. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον να αρχίσει την επιχείρησή του και να ξέρει ότι για ενάμισι-δύο χρόνια θα μπορεί να νιώθει απελευθερωμένος, δε θα χρειάζεται να πληρώνει σχεδόν τίποτα, για να μπορέσει να προχωρήσει» όπως σχολίασε ο ίδιος.

Επιπλέον, δρομολογούνται και άλλες δράσεις, όπως είπε, είτε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, είτε επιχειρήσεις που αφορούν διδάκτορες και μεταπτυχιακούς σχετικές με την έρευνα. Είναι μια σειρά δράσεων, που αγγίζουν τα 75 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, οι οποίες θα προχωρήσουν.

Σχετικά με στοχευμένες παρεμβάσεις στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων για τις εξαγωγικές εταιρείες, προχωράει η συνεργασία με το ΣΕΤΕ που αφορά τα τουριστικά επαγγέλματα, με τον ΣΕΒ, με τη ΓΣΕΕ, με τη ΓΣΕΒΕΕ και με άλλους φορείς, τους κοινωνικούς εταίρους κατά κύριο λόγο, ώστε τα στελέχη να καταρτιστούν περαιτέρω, εντός και εκτός Ελλάδας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
agronews
ΕΣΠΑ - Εξόφληση προμηθευτών μέσω λογαριασμού & όχι εγγυητικής Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: