ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πλατανιάς Χανίων - Προσφυγή στο ΣτΕ για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μεγάλου υδροηλεκτρικού έργου


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν έντεκα Σωματεία και Σύλλογοι, ο Δήμος Πλατανία Χανίων Κρήτης, καθώς και 1.123 κάτοικοι και από όλους τους νομούς της Κρήτης ζητώντας να ακυρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την κατασκευή αιολικού – αντλητικού – υδροηλεκτρικού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί η έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.Σύμφωνα με το πλαίσιο κατασκευής θα κατασκευαστούν ταμιευτήρες χωρητικότητας 1,2 εκατομμυρίων μ3 οι οποίοι θα γεμίζουν και από νερό γεωτρήσεων.

Οι φορείς, κ.λπ. υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση που ενέκρινε τους περιβαλλοντικής όρους του επίμαχου έργου παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος, καθώς θα βλάπτει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωή των κατοίκων της Κρήτης, ενώ πριν από την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων δεν προηγήθηκε, όπως προβλέπει η νομοθεσία, η έγκριση προγράμματος ανάπτυξης υδάτινων πόρων και σχέδιο διαχείρισης υδατικών πόρων της Κρήτης.

http://www.haniotika-nea.gr/prosfigi-sto-ste-gia-tis-perivallontikes-epiptosis-megalou-idroilektrikou-ergou/#ixzz3MYyhj2Cq

Πλατανιάς Χανίων - Προσφυγή στο ΣτΕ για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μεγάλου υδροηλεκτρικού έργου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:46 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: