ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕCHA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών) - Από 01/09/2015 δεν θα διατίθενται βιοκτόνα που δεν θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο τουΕCHA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών)
Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, δεν θα διατίθεται στην αγορά βιοκτόνο εάν ο κατασκευαστής ή εισαγωγέας της δραστικής ουσίας/των δραστικών ουσιών που περιέχεται/περιέχονται στο προϊόν δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο που έχει καταρτίσει ο ΕCHA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών) και είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του. Αυτό προκύπτει από τη διευκρινιστική εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου, κ. Μόσχου Κορασίδη.

Οι διευκρινήσεις αφορούν την εφαρμογή του άρθρου 95 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 528/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Μαΐου 2012 σχετικά με τη διάθεση στην αγορά και τη χρήση βιοκτόνων, όπως τροποποιήθηκε με τον Κανονισμό Νο 334/2014, στα βιοκτόνα σκευάσματα αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ) στη χώρα μας. 

Ο κατάλογος του ECHA περιέχει όλους τους παρασκευαστές δραστικών ουσιών βιοκτόνων προϊόντων (notifiers) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αξιολόγησης των δραστικών ουσιών τους. Επίσης περιέχει και τους εναλλακτικούς συμμετέχοντες παρασκευαστές δραστικών ουσιών οι οποίοι γνωστοποίησαν μια ήδη γνωστή και υπό αξιολόγηση δραστική ουσία μέσω της διαδικασίας που αναφέρεται στην παράγραφο 1άρθρου 95.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο αυτός ο κατάλογος τελεί υπό διαρκή επικαιροποίηση από τον ECHA.


agronews
ΕCHA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών) - Από 01/09/2015 δεν θα διατίθενται βιοκτόνα που δεν θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: