ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ευρωπαική Ένωση - Συμφωνία επί της αρχής για τα ΓΤΟ (GMOs)

Η συμφωνία θα ισχύσει από την Άνοιξη του 2015, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στα κράτη μέλη.Σε συμφωνία σχετικά με το νέο κανονισμό που τους επιτρέπει να περιορίζουν την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών στα εδάφη τους, ακόμα και αν αυτό δεν απαγορεύεται σε επίπεδο Ευρώπης, ήρθαν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμφωνία, που θα ισχύσει από την Άνοιξη του 2015, εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία στα κράτη-μέλη που επιθυμούν να περιορίσουν τις καλλιέργειες ΓΤΟ στο έδαφός τους και αναμένεται να πυροδοτήσει πάλι το debate μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων των ΓΤΟ.

Τη δυνατότητα να περνούν νομικά δεσμευτικές διατάξεις που περιορίζουν η απαγορεύουν τις ΓΤΟ καλλιέργειες, ακόμα και αν αυτές έχουν λάβει εξουσιοδότηση από την ΕΕ, παρέχει η συμφωνία που εγκρίθηκε.

Η συμφωνία πρέπει ακόμα να λάβει έγκριση από την Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων (Coreper) της ΕΕ και την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αν τελικά επικυρωθεί, θα ικανοποιήσει τις εκκλήσεις των κρατών-μελών από το 2009, ώστε να έχουν τον τελευταίο λόγο στην καλλιέργεια ΓΤΟ στην επικράτεια τους.

Πηγή: agri.eu
agronews
Ευρωπαική Ένωση - Συμφωνία επί της αρχής για τα ΓΤΟ (GMOs) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: