ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πρόταση για αγορές ομολόγων 50 δισ. ευρώ τον μήνα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)


Πρόταση για αγορές κρατικών ομολόγων 50 δισ. ευρώ τον μήνα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Bloomberg και τους Financial Times.Η πρόταση υποβλήθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την εφαρμογή προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τουλάχιστον ενός έτους, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Το Bloomberg μετέδωσε ότι το πρόγραμμα εξετάζεται να διαρκέσει έως το τέλος του 2016.

Η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. 

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδρίασε την Τρίτη για να αποφασίσει για την πρόταση. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι ο Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει την έναρξη προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων. 

Αναλυτές κάνουν λόγο για 500 δισ. ευρώ ή περισσότερο στις εκτιμήσεις τους για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.Με βάση την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής το πρόγραμμα της ΕΚΤ θα διαμορφωθεί στα 600 δισ. ευρώ τουλάχιστον.

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5201212/protash-gia-agores-omologwn-50-dis-eyrw-ton-mhna-eksetazei-h-ekt/
Πρόταση για αγορές ομολόγων 50 δισ. ευρώ τον μήνα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: