Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο Γιάννης Τσιρώνης Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος στο Υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας


Φαίνεται πως δεν σταματούν οι εκπλήξεις από τον νέο πρωθυπουργό της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να διευρύνει τον κυβερνητικό συνδυασμό, βάζοντας στην κυβέρνηση εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στελέχη της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων Πράσινων.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης ακούστηκε και ένα όνομα-έκπληξη, που δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να υπουργοποιήσει και ένα μέλος των Οικολόγων Πράσινων.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να δώσει τους Οικολόγους Πράσινους και στον Γιάννη Τσιρώνη το υφυπουργείο Περιβάλλοντος, στέλνοντας σε όλους μήνυμα ενότητας. Με αυτή την κίνηση, πάντως, ο πρωθυπουργός ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή αξιοποίησης στελεχών των Οικολόγων Πράσινων, καθώς η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραμέρου στο πλευρό της Ρένας Δούρου εξασφάλισε στον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά και την Περιφέρεια Αττικής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Από το μεσημέρι της Τρίτης ο Γιάννης Τσιρώνης εντάχθηκε στο υπουργικό σχήμα της νέας κυβέρνησης καθώς αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός στο Υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σπούδασε Χημικός και διδάσκει Οργανική Χημεία και Βιοχημεία σε φοιτητές. Είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα στον «Ρήγα Φεραίο» και την Β’ Πανελλαδική και ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του Χημείου το 1979, όταν για μοναδική φορά από την μεταπολίτευση το φοιτητικό κίνημα κατάφερε να καταργήσει τον ψηφισμένο από την Νέα Δημοκρατία νόμο 815. Από το 1983 κατανοεί ότι στα αδιέξοδα της Αριστεράς μοναδική ριζοσπαστική διέξοδος είναι η πολιτική οικολογία και γίνεται ιδρυτικό μέλος της Ε.Κ.Ο. (Εναλλακτική Κίνηση Οικολόγων). Από τότε συμμετέχει αδιάλειπτα στο Οικολογικό Κίνημα κυρίως στα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.

Διατέλεσε μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας από το 1999 μέχρι το 2006. Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, μέλος του Πανελλαδικού τους συμβουλίου και συντακτικό μέλος της εφημερίδας «Πράσινη Πολιτική».
Σήμερα είναι συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Η στράτευση στην Οικολογία δεν γίνεται κατά την γνώμη του, για χάρη μιας ιδεολογίας, ούτε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα κάποιας τάξης, ούτε για λόγους …ηθικής, αλλά για να προστατεύσουμε την ίδια μας την ζωή. Θεωρεί ότι, όπως λέει ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος, η Οικολογία είναι η μοναδική κοσμοθεωρία, που δίνει προοπτική στον άνθρωπο.

Πριν από λίγο είχε αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα τους λόγους που τον οδήγησαν να κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έγραφε συγκεκριμένα:

«Η Ελλάδα βρίσκεται για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία μπροστά στο ενδεχόμενο μίας αριστερής διακυβέρνησης. Αυτή η προοπτική δεν γίνεται σε ομαλές πολιτικές συνθήκες.
Για περισσότερα από 4 χρόνια βρισκόμαστε σε οικονομική επιτήρηση με την κυβέρνηση να έχει εκχωρήσει βασικά κυριαρχικά της δικαιώματα στην τρόικα, με εκατομμύρια πολίτες στο όριο της εξαθλίωσης και με την οικονομία στην κόψη του ξυραφιού.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε αυτές τις εκλογές αποφασίσαμε να στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και οφείλουμε να απαντήσουμε σε κρίσιμα ερωτήματα: 
Έγιναν οι Οικολόγοι Πράσινοι Αριστεροί; 
Εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ την απόγνωση τάζοντας παροχές, όπως το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα;
Ακόμα και εάν δεχθούμε τις καλές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πώς είμαστε βέβαιοι ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν χειρότερα;
Γιατί οι δανειστές μας να δεχθούν τους όρους του ΣΥΡΙΖΑ;

Έχει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κανένα μαγικό ραβδάκι και να γεννήσει πόρους εκεί που δεν υπάρχουν;

Σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα απαντάμε οι Οικολόγοι Πράσινοι με την πολιτική μας επιλογή να συμμετάσχουμε στα ψηφοδέλτια του. Ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τις επόμενες ημέρες θα αναρτήσω τις απαντήσεις στον ιστότοπο μου με σκοπό να διευκολύνω τους ενεργούς πολίτες που υποστηρίζουν την Ριζοσπαστική Οικολογία να κρίνουν την επιλογή μας». 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Ο Γιάννης Τσιρώνης Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος στο Υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: