ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΔΙΕΘΝΗ: Λόγω μειωμένης ζήτησης η Αίγυπτος κόβει τις επιδοτήσεις στο βαμβάκι


Η Αίγυπτος δεν προτίθεται να επιδοτήσει τους βαμβακοπαραγωγούς για την παραγωγή της επόμενης περιόδου, σύμφωνα με δηλώσεις του Αιγύπτιου υπουργού γεωργίας. Ο υπουργός Αντέλ ελ Μπελταγκί, παρότρυνε τους αγρότες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την καλλιέργεια βαμβακιού να διασφαλίσουν ότι θα είναι σε ιδανική κατάσταση ώστε να εμπορεύεται σωστά, προτού προχωρήσουν στην καλλιέργεια του, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία ειδήσεων MENA.

«Η καλλιέργεια αιγυπτιακού βαμβακιού είναι εξαιρετικά δαπανηρή», φέρεται να δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Μπελταγκί, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς και οι τοπικές αγορές δεν ενδιαφέρονται πλέον για την αγορά του.

Στην ανάπτυξη της βιομηχανίας βάμβακος με λεπτές ίνες, το οποίο είναι φθηνότερο από το αιγυπτιακό, απέδωσε τη μείωση της κατανάλωσης αιγυπτιακού βαμβακιού σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αιγύπτιος αξιωματούχος.

Για του λόγου το αληθές, οι εξαγωγές βάμβακος κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 μειώθηκαν κατά 69,7% σε σύγκριση με το 2013, ενώ και η εγχώρια κατανάλωση μειώθηκε κατά 68,4% μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής στατιστικής υπηρεσίας CAPMAS.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αμπντελ Φαττάχ αλ-Σίσι, έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες της στη στήριξη την οικονομία της χώρας, η οποία υποφέρει από την τετραετή πολιτική αναταραχή μετά την ανατροπή του προέδρου Μουμπάρακ το 2011. Η μείωση των επιδοτήσεων ανήκει σε μια σειρά μέτρων που εισήγαγε η κυβέρνηση από όταν ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Ιούνιο.

Πηγή: aswatmasriya.com
agronews
ΔΙΕΘΝΗ: Λόγω μειωμένης ζήτησης η Αίγυπτος κόβει τις επιδοτήσεις στο βαμβάκι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: