ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υφυπουργός Γεωργίας ο Παναγιώτης Σγουρίδης στο Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας


Καθήκοντα Υφυπουργού Γεωργίας αναλαμβάνει ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης στη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Το επί σειρά ετών πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καταλαμβάνει πλέον τη θέση του Υφυπουργού στο Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως είναι γνωστό ο κ. Σγουρίδης συμμετείχε ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ χωρίς ωστόσο να εκλεγεί, ενώ τιμητικά είχε μπει στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές. 

Βιογραφικό Παναγιώτη Σγουρίδη

1950: Γεννήθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης στην Ξάνθη. Καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του πρόσφυγας με σταθμό και συγγένεια στην Μαρώνεια Ροδόπης. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές στην Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τις Πανεπιστημιακές του Σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφοιτώντας με την ειδικότητα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού.

Αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Εξελέγη αντιπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Εξελέγη μέλος του Δ.Σ. «Ασπίδας» Ξάνθης. Με ενεργό συμμετοχή στον αθλητισμό, ενδιαφέρεται μέχρι και σήμερα ζωηρά για τα ζητήματα που άπτονται του Αθλητισμού και της Νεολαίας.

1982: Εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επανεκλέγεται το 1986.

1986 -1987: Τοποθετείται πρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης. Από τη θέση του προέδρου αγωνίστηκε δυναμικά και συνέβαλε αποφασιστικά στην δημιουργία του νέου σύγχρονου νοσοκομείου του Νομού.

1989: Εκλέγεται Βουλευτής του Νομού και επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι το 2009. Τη μη επανεκλογή του το Οκτώβριο του 2009 την αποφάσισαν κάποια κέντρα και όχι ο λαός. Δες τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

1993-1996: Αναλαμβάνει καθήκοντα Γ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

1996 – 2004: Άσκησε με επιτυχία, για οκτώ συνεχή χρόνια, τα καθήκοντα του Β΄ αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Υπήρξε ο ουσιαστικός εμπνευστής για την σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης και ο κύριος συντελεστής στην έκδοση του ομόφωνου πορίσματός της. Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την εξέταση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας, με ουσιαστικές προτάσεις και αποφασιστική συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού με ουσιαστικές προτάσεις. Καρπός της επιτροπής αυτής υπήρξε η θεσμοθέτηση Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και η συνέχισή της με μόνιμη ειδική διακομματική επιτροπή της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, που σήμερα επισήμως ονομάζεται Ομογενειακός.

Ταξίδεψε πολλές φορές στο εξωτερικό για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και την ισχυροποίηση της Ομογένειας. Συνετέλεσε τα μέγιστα στην ίδρυση της Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Ένωσης των ελληνικής καταγωγής βουλευτών. Δηλαδή εθνικών βουλευτών, ομοσπονδιακών γερουσιαστών και βουλευτών, ευρωβουλευτών, πολιτειακών βουλευτών και γερουσιαστών που σε όλο τον κόσμο αριθμούν περί τους 130 έως 170.

Το 2002 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Θράκης Προβληματισμοί στο κατώφλι του 21ου αιώνα». Στο βιβλίο του προβάλλει τη Θράκη του χθες και του σήμερα και απαντάει στα προβλήματα του αύριο.

Το 2007 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Πολιτικό Δεκάπρακτο, ιστορίες από την καθημερινή ζωή». Στο βιβλίο η σκληρά εργαζόμενη ελληνική οικογένεια, απαλλαγμένη από τα μεγάλα στρέφεται στα μικρά προβλήματα που συνθέτουν την καθημερινότητα των Ελλήνων. Η Αριστερά των μεγάλων οραμάτων και αγώνων απαντάει σήμερα στα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας.

Από το 2004 εως το 2009 ως βουλευτής της αντιπολίτευσης άσκησε με σοβαρό και εποικοδομητικό λόγο, κριτική στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Υπεύθυνος του τομέα τουρισμού και μέλος του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειπε να ασχολείται και με τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού, όντας κοντά στους πολίτες και τους φορείς του τόπου.

Σήμερα προς το παρόν αρθρογραφεί σε διάφορες εφημερίδες τοπικές και αθηναϊκές και ασχολείται με την φροντίδα των αμπελιών του και την παραγωγή και διάθεση του τοπικού οίνου Αβδήρων του κτήματος Σγουρίδη. Επί πλέον δηλώνει παρών βάση των αρχών που ο Max Weber έθεσε για τους πολιτικούς, που αγαπούν τον εαυτό τους μόνο όταν προσφέρουν για τους άλλους,

Από το 2010 και μέχρι το 2014 βλέποντας τη χώρα και το λαό της να βουλιάζει υπο το βάρος των μνημονίων και των ανερμάτιστων πολιτικών που ακολούθησαν η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και οι παραφύση συγκυβερνήσεις Παπαδήμα και Σαμαρά ( Ζάππειο 1 ,2 , 3 ...) με την ... Ελιά αρθρογράφησε και κατήγγηλε με συνεντεύξεις του το ξεχαβάλωμα του ελληνισμού και το ξεπούλημα της πατρίδας με το πρόσχημα του νοικοκυρέματος .Δυστυχώς τα "μιντιακά" καλοπληρωμένα παπαγαλάκια κατόρθωσαν να περάσουν στο DNA του λαού το αίσθημα της συλλογικής ενοχής και να τον αδρανοποιήσουν. 

Για να δηλώσει απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση δημοσίως και επωνύμως αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων να κατέλθει στο ευρωψηφοδέλτιο τους στιις εκλογές 25 Μαίου 2014 οπου και κατέλαβε την 15η θέση στους 42 συμμετέχοντες . Αυτή η επανεκκίνηση θα έχει συνέχεια μέχρι να φύγει η " κοινοβουλευτική δικτατορία" που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου την δυστυχισμένη και κατεχόμενη χωρα.

Το κείμενο της εκλογικής διακήρυξης γιά τις ευρωεκλογές του 2014 συντάχθηκε από τον ίδιο. Οι εισηγήσεις του 2ου πολιτικού συνεδρίου 22 και 23 Νοεβρίου 2014 του κινήματος των ΑΝΕΛ του οποίου ήταν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής δηλαδή το ΚΑΛΕΣΜΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΜΥΝΑ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ φέρουν έντονα την δική του παρέμβαση.Τα κειμενα θα τα βρείτε στην επανεκκίνηση. Η ομολογημένη απο όλους επιτυχία του 2ου συνεδρίου έβαλε τα θεμέλια γιά την δημιουργία της

Απο της 5 Δεκεβρίου 2014 είναι ο πρόεδρος της επιτροπής επιλογής υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ πανελλαδικά ενόψη των επικείμενων βουλευτικών εκλογών

ΠΗΓΕΣ:
http://www.sgouridis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=254&Itemid=113
http://www.thrakitoday.com/2015/01/stin-kubernisi-tsipra-o-panagiotis-sgouridis-analambanei-yfypoyrgos-georgias.html

Υφυπουργός Γεωργίας ο Παναγιώτης Σγουρίδης στο Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:43 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: