ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Oρκίστηκε πρωθυπουργός o Αλέξης Τσίπρας


Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας και επισήμως είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Ο κ. Τσίπρας έδωσε διαβεβαίωση- πολιτικό όρκο: "Κύριε πρόεδρε θέλω να σας διαβεβαιώσω στην τιμή και τη συνείδηση μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού".

Κατόπιν, Παπούλιας και Τσίπρας υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα.

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν οι στενοί του συνεργάτες Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και ο νέος γ.γ. της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς. 

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την τελετή ήταν μεγάλο και δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν την πρώτη ορκωμοσία με πολιτικό όρκο πρωθυπουργού. 

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κ. Παπούλια, ο οποίος τον συνεχάρη μόλις μπήκε στο γραφείο του, με τον νέο πρωθυπουργό να ενημερώνει ότι ο Π. Καμμένος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, συνεπώς υπάρχει η δεδηλωμένη.

"Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη", είπε.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση θα προχωρήσουν άμεσα στην ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε, λέγοντας: "Να επισπεύσουμε τις διαδικασίες γιατί μας περιμένει ανηφορικός δρόμος". 

* Πρόκειται για την παρθενική φορά που πρωθυπουργός της Ελλάδας ορκίζεται με πολιτικό όρκο και χωρίς να φοράει... γραβάτα.

http://www.nooz.gr/greece/se-ekseliksi-i-sunantisi-tsipra---kammenou-stin-koumoundoirou
Oρκίστηκε πρωθυπουργός o Αλέξης Τσίπρας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: