ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τραγικό τέλος για λευκό καρχαρία στα Μέγαρα


Τραγικό τέλος για έναν θηλυκό λευκό καρχαρία - που ήταν έγκυος όπως αποδείχτηκε - στην παραλία Ψάθα των Μεγάρων. Νεαροί τον εντόπισαν στα ρηχά και τον έβαλαν από το νερό. Μόλις βγήκε το μεγάλο ψάρι στην παραλία, γέννησε τα μικρά που είχε μέσα του. 

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, ένας 18χρονοςειδοποίησε τον θείο του, ερασιτέχνη ψαρά, ο οποίος έσπευσε στην παραλία. Εκείνος εκτίμησε πως πρόκειται για έναν θηλυκό λευκό καρχαρία, βάρους 320 κιλών, ο οποίος είναι ένα είδος επικίνδυνο μεν, αλλά με σπάνιες εμφανίσεις στις ελληνικές θάλασσες.

Ο καρχαρίας είχε αγκίστρια από παραγάδι στο στόμα του και όπως φαίνεται, στην προσπάθειά του να απελευθερωθεί και ευρισκόμενος σε κατάσταση εγκυμοσύνης, εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα να παρασυρθεί στα ρηχά, όπου και τον βρήκαν οι νεαροί. 

«Απορώ με το θάρρος τους να μπουν στην θάλασσα και να τον τραβήξουν έξω» είπε ο κ. Σακελλαρίου, ο οποίος με γερανό ανέσυρε τον καρχαρία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα τον τεμαχίσουν και θα τον φάνε.

Το Flashnews, αναφέρει πως ο λευκός καρχαρίας, είναι ένας από τα 35 είδη καρχαρία που βρίσκονται στα ελληνικά ύδατα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ο λευκός καρχαρίας (Carcharodon carcharias), είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων και ζυγίζει μέχρι και πάνω από 2 τόνους. Είναι το μόνο είδος του γένους του Carcharodon που υπάρχει ακόμα.

Φτάνει σε ωριμότητα σε ηλικία περίπου 15 ετών και μπορεί να ζήσει πάνω από 30 χρόνια. 

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο γνωστό αρπακτικό ψάρι και είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς των θαλάσσιων θηλαστικών. Έτσι τρέφεται με μια ποικιλία άλλων θαλάσσιων ζώων συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, πτερυγιόποδων και θαλασσοπουλιών.

Ο λευκός καρχαρίας ζει στις θάλασσες μας από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά οι εμφανίσεις του είναι σπάνιες.

Πηγή: Flashnews.gr
nooz
Τραγικό τέλος για λευκό καρχαρία στα Μέγαρα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: