ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ανακυκλώστε σωστά πρώτα μέσα στο σπίτι σαςΗ σωστή ανακύκλωση είναι και θέμα παιδείας. Μπορεί να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα γύρω από αυτό, αλλά γιατί να μη ξαναδούμε τους τρόπους που η ανακύκλωση πληροί το σκοπό της;
Η ανακύκλωση περιλαμβάνει τρία βασικά στάδια: τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και τέλος την ανακύκλωση αυτή καθαυτή. Το να μειώσει ένα νοικοκυριό τα απόβλητά του έγκειται στην καλή θέληση του κάθε μέλους της οικογένειας ξεχωριστά. Όμως είναι πολύ σημαντικό καθένας να γνωρίζει αν τα αγαθά που χρησιμοποιεί μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε να «διαβάζουμε» τα προϊόντα μας από την αρχή.

1. Δώστε σημασία στα σήματα της ανακύκλωσης που έχουν πάνω τα πλαστικά, χάρτινα και γυάλινα είδη. Δεν είναι τα πάντα ανακυκλώσιμα και δεν μπαίνουν όλα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

2. Τσεκάρετε τα σημεία ανακύκλωσης του Δήμου σας. Συνήθως οι μεγάλες αλυσίδες super market έχουν συγκεκριμένα spots ανακύκλωσης.

3. Προτρέψτε τους συναδέλφους σας να φτιάξετε – αν δεν έχετε ήδη – ένα σημείο ανακύκλωσης στο χώρο εργασίας σας.

4. Ενεργοποιήστε και ευαισθητοποιήστε τα παιδιά σας. Αγοράστε κάδους απορριμμάτων που διαχωρίζουν τις συσκευασίες των προϊόντων και δώστε το καλό παράδειγμα.

5. Τώρα και οι ηλεκτρικές συσκευές ανακυκλώνονται. Οι μεγάλες συσκευές μπορούν να δοθούν στο κατάστημα απ΄όπου αγοράστηκαν οι καινούριες ή να τις πάρει ο Δήμος σας, κατόπιν συνεννόησης. Οι μικρές συσκευές δίνονται στα συνεργαζόμενα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

6. Τηλεφωνήστε στο 1960 και λύστε όλες σας τις απορίες σχετικά με την ανακύκλωση, αλλά και όλα τα θέματα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην Αθήνα.

7. Ενημερωθείτε, ενημερωθείτε, ενημερωθείτε. Useful sites: www.cityofathens.gr, www.greenpeace.gr, www.cres.gr, www.peta.org, και πολλά άλλα.

8. Καλλιεργήστε οικολογικές συνειδήσεις. Εξοικειωθείτε με το οικολογικό λεξιλόγιο, γίνετε εθελοντές σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, πάρτε πρωτοβουλίες και προτείνετε νέες ιδέες για την προστασία του περιβάλλοντος.
 
nooz
Ανακυκλώστε σωστά πρώτα μέσα στο σπίτι σας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: